Ammebrikker - Suttebrikker

Oplever du problemer med amningen? En ammebrik kan være løsningen, som får amningen mellem dig og dit barn til at fungere optimalt. Hos Med24.dk tilbyder vi forskellige modeller og størrelser, der kan tage kærlig hånd om både mor og barn. I sortimentet finder du blandt andet Medela ammebrikker samt MAM ammebrikker. Læs mere om:

Hvad er ammebrikker? | Fordele ved ammebrikker | Hygiejne | Valg af ammebrik 

Hvad er en ammebrik?

En ammebrik består af et fleksibelt, tyndt silikone-skjold, som placeres på brystvorten ved amning. Ammebrikker er også kendt som suttebrikker. Med en ammebrik eller suttebrik kan din baby lettere få fat i brystvorten og derved lette din amning i perioder.

Det er påvist, at et en ammebrik ikke har nogen negativ virkning på moderens mælkeproduktion eller vægtstigningen hos barnet såfremt de er anvendt korrekt.

Sådan fungerer den
Når barnet sutter på brikken, vil det vakuum, barnet danner, suge brystvorten ud i brikkens spids. Her kan mælken passerer fra brystet og over i barnets mund ved hjælp af små huller i tuden.  

Hvornår bruges en ammebrik?

Ammebrikker bør kun overvejes i samarbejde med en ammevejleder. De er desuden kun tiltænkt til brug i en kort periode. Det kan dog i få tilfælde blive en nødvendighed at anvende ammebrikker over en længere periode.

Man anvender ammebrikker: 

 • Til for tidligt fødte og svage børn.
 • Hos nyfødte, som ikke sutter endnu.
 • Som aflastning til sår, betændelse, svamp og revner på brystvorten.
 • Når moderen har brug for en fysisk barriere mellem sig selv og barnet.
 • Indadvendte brystvorter.
 • Ved fysiologisk brystspænding, hvor barnet har svært ved at få fat.

Det er vigtigt at finde den bagvedliggende årsag til dit brug af ammebrik (fx teknikken ved brystet, at barnet har manglende lyst til at sutte, manglende kraft ved bryst m.m) så du ikke havner i samme problem, når brikken igen fjernes.

Når du bruger ammebrikker, skal du være opmærksom på: at din baby synker ved brystet, svarende til den mængde af mælk din baby skal have, om barnet tager på i vægt og virker tilfreds. Læs desuden: 10 tips til en god start på din amning her

Fordele ved ammebrik

 • Ammebrikker kan i visse tilfælde forebygge ophør af amning.
 • Kan afhjælpe syge, svage og små børn blandt andet ved at øge deres mælkeindtag.
 • Ammebrikken tillader barnet at holde pause i måltidet uden at miste vakuum og taget i brystvorten.
 • Størrelsen og funktionen af brikken stimulerer barnet til at fortsætte med at sutte.
 • Den kan hjælpe i tilfælde af indadvendte brystvorter samt ved problemer med brystbetændelse, revner og sår.

Hygiejne

Under ét måltid kan ammebrikken anvendes på begge bryster. Den skal altid rengøres efter brug, og det er vigtigt at amme-hjælpemidlerne håndteres af rene hænder.

En ammebrik skal vaskes og skylles grundigt i varmt sæbevand uden parfume. Såfremt der sidder mælkerester, kan man gnide efter med køkkensalt. Ønsker du at desinficere ammebrikken, skal den koges i en gryde eller mikroovn i minimum 5 minutter, hvor den er dækket af vand. 

Valg af ammebrik

Ammebrikken behøver den korrekte størrelse. En for lille størrelse kan forårsage smerte, sår og revner hos moderen. En stor brik kan derimod gøre det besværligt for barnet at malke brystet effektivt.

Vi har hos Med24.dk taget høje for enhvers kvinde behov og forskellighed, og du kan derfor finde flere størrelser i vores sortiment. Medela suttebrikker i silikone findes blandt andet både i 16mm, 20 mm og 24 mm. 

Køb ammebrikker hos Med24.dk

Ammebrikker og suttebrikker er et godt køb til dig, der i perioder har problemer med amningen. Vi fører hos Med23.dk de bedste mærker, som Pigeon, Avent, Medela og MAM .

Du kan med sikkerhed og tryghed finde en god ammebrik eller suttebrik her på siden. Vores producenter har investeret megen tid og mange penge på at udvikle ammebrikker og suttebrikker, som både beskytter og stimulerer mælketilførslen samt giver barnet en naturlig følelse ved amning hos moderens bryst.

Hvis du har indadvendte brystvorter, kan AVENT niplette være en kæmpe hjælp. Har du problemer med sår, revner, brystbetændelse eller svamp findes iNurse® brystskjold. iNurse® er et brystindlæg, specialdesignet af medicinsk godkendt plast, som placeres i din amme-bh. Ventilationshullerne sørger for at brystvorterne får luft og ilt, hvilket fremmer sårheling og forbygger brystbetændelse og svamp.

Ønsker man, at barnet får så meget kontakt med moderens hud under amning som muligt, er MAM ammebrikker sommerfugleformede. Brikkerne giver en blød, hurtig støtte og gør det let for babyen at drikke med mest mulig hudkontakt.  

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?