Halskrave

Har du problemer med ømhed og stivhed i nakken som følge af en nakkeskade? En halskrave kan afhjælpe og aflaste din nakke, indtil dine hvirvler og muskler i nakken er klar igen. Se hele udvalget nedenfor. 

Hvad er en halskrave? | Hvornår skal jeg bruge halskrave?Halskrave til kæledyr | Andre støttebind

3 Produkt(er)

Hvad er en halskrave?

En halskrave kan være en stiv eller blød krave, der sidder tæt om din hals. Halskraven sørger for at holde hovedet i den rigtige stilling og begrænser bevægeligheden, så du ikke kommer til at belaste din nakke og hals yderligere. Halskraver kan være lavet af forskellige materialer. Nogle er lavet af skum, mens neopren halskraver også er meget populære. Hos Med24.dk finder du halskraver, der er med til at varme din nakke og forhindre smertefulde bevægelser. Halskraverne er bløde og rare at have på. 


Hvornår skal jeg bruge halskrave?

kvinde tager sig til nakken fordi den gør ondt

Kender du lidt til ryggens og halsens anatomi, ved du, at rygsøjlen består af ryghvirvler med bruskskiver i mellem sig. Disse hvirvler bliver holdt sammen af bindevæv og muskler, der sørger for at holde dit hoved og din krop oprejst, beskytte rygmarven og sikre din bevægelighed. 

I din nakke sidder halshvirvlerne, hvor mange nervetråde også befinder sig. Det er disse strukturer, som ved sygdomme eller skader kan føre til nakkesmerter. Stress samt skader i ryg og nakke kan udvikle sig til slitageforandringer. I slemme tilfælde kan der være tale om slidgigt og kroniske smerter. 

Halskraven kan være med til at støtte og fremme helingen af en skade. De halskraver, du finder her på siden, er særligt gode til smerter og stivhed i nakken. Er du i tvivl om hvorvidt, du burde bruge en halskrave? Snak altid med din læge eller behandler, så de kan rådgive dig ud fra lige præcis din situation. 

Whiplash i nakken

Whiplash, eller piskesmæld som det også hedder, ses ofte efter et bilsammenstød eller påkørsel bagfra. De første 1-3 døgn har 3-5% af alle udsat for piskesmæld hovedpine, moderat stivhed og smerter i nakken. Ud af disse få procentdele oplever et mindretal langvarige smerter og stivhed. Den bløde og anatomiske halskrave fra Jasper er anbefalet af fysioterapeuter, kiropraktorer og læger til brug i den akutte eller subakutte fase ved nakkeskader. Dette gælder også ved piskesmæld. Halskraven fås i størrelse Small- Large. 

Skal jeg brug nakkestøtte ved hold i nakken?

Har du sovet forkert om natten eller helt tilfældigt lavet en forkert bevægelse, kan du opleve at få hold i nakken. Mange er i tvivl om, hvorvidt en nakkekrave kan afhjælpe den harmløse men ubehagelige tilstand. Desværre kan en halskrave ikke forkorte helingsprocessen. Du bør derimod tage lettere smertestillende eller muskelafslappende medicin. Når du får hold i nakken som følge af en sovestilling, kan der gå op til en uge, før stivheden er væk. 

Husk at være opmærksom på feber og hududslæt i forbindelse med en stiv nakke, da dette kan være tegn på hjernehindebetændelse eller stivkrampe.  

Nakkepude til flyvetur

Leder du efter en nakkepude eller halskrave til den lange flyvetur? Se den behagelige Go Travel The Snoozer Nakkepude, der gør det nemt at sove på farten. “Flat Back”-designet er patenteret og de oppustelige sider gør puden blød at hvile hovedet på 


Halskrave til kæledyr

Dit kæledyr, hvad end der er tale om hund eller kat, kan også have brug for en halskrave efter en operation. Hold dem fra at slikke og bide i sår, eksem og hud med den smarte Oppustelige krave til hund og kat fra Trixie. Den smarte krave er lavet i blød, fleksibel polyester og er designet så dit kæledyr forsat kan spise, lege, drikke og snuse rundt med kraven på. Vær opmærksom på at din kat eller hunden ikke må have kraven på konstant, og at du skal holde kæledyret under opsyn. Lad dit kæledyr sove og hvile sig uden kraven, så de kan indtage en naturlig sovestilling. Halskraven findes i forskellige størrelser.


Stort udvalg af støttebind - rygbind, ankelbind mm.

Har du problemer med rygsmerter? Ryg- og nakkesmerter kan ofte være forbundne, da skader det ene sted kan stråle over på det andet. Dette er en af grundene til, at vi hos Med24.dk har et stort udvalg af Støttebind til hele kroppen. 

I udvalget finder du blandt andet: 

  • Albuestøtter og tennisalbuebind
  • Ankelstøtter
  • Tommel- og håndledsstøtter
  • Knæbind

I kategorien med Rygbind er der mange forskellige former for rygbind, lændestøtter og korset til ryggen. Der er både en smart holdningsbandage og flere ThermaCare-produkter, der både kan varme og lindre smerter i nakke, skulder og ryg. 

Se alt til Sportsskader her! 

pil til toppen af siden

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.