Flystrømper

For at undgå hævede ben og ubehag på flyrejsen, kan du iføre dig et sæt flystrømper, som øger cirkulationen af væske og blod i benene.

Hvordan hjælper flystrømper? | Hvilken størrelse skal jeg vælge? | Hvilken kompressionsklasse skal jeg vælge? 

30 Produkt(er)

Hvordan hjælper flystrømper

Flystrømper har ligesom kompressionsstrømper og støttestrømper en stimulerende effekt på blodomløbet i benene, og de er derfor ideelle at benytte, når du sidder stille i lange perioder som fx flyrejser. Flystrømper bruges til at forebygge hævelse, væske- og blodsamling i underbenene, som ellers kan øge risikoen for blodpropper. 

Da flystrømperne har et højere tryk ved anklerne og aftagende opad mod knæet, ledes blodet fra fødderne og opad mod hjertet. Rejsestrømperne er lange, og den øgede cirkulation som følge af trykket kan også have en lindrende effekt overfor uro i benene.  


Farver og materialer

Du kan have forskellige ønsker i forhold til strømperne og resten af dit tøjs udseende, og derfor kan du finde både enkle og elegante sorte flystrømper og strømper i brun/beige. Strømperne kan fås i nylon, hvis du foretrækker en glat og stadig elastisk strømpe, der giver det største tryk på anklen og har aftagende tryk op mod knæet. 

Derudover kan du vælge en strømpe af 56% bomuld, 26% Dry Yarn, 10% Polamid og 8% Elastane, som er dejlig blød og åndbar, og som kan bruges af måde mænd og kvinder. Bomuldsstrømpens indhold af Dry Yarn giver ekstra god ventilation og elasticitet, så strømpen ikke bliver ubehagelig at have på - selv efter mange timers rejse. 


Størrelse på strømperne

Når du skal anskaffe dig et par flysokker, er det vigtigt, at du får den rigtige størrelse for at være sikker på, at du får optimal støtte fra strømpen. Alle - både mænd og kvinder – kan og bør benytte sig af flystrømper på længere stillesiddende rejser som bil-, bus-, tog- og flyrejser, og derfor findes flystrømper også i mange forskellige størrelser. 

Det anbefales, at du måler både læg og ankel inden du anskaffer dig et par flystrømper, for at finde den bedste størrelse. I tabellen nedenfor kan du finde den størrelse, hvor dine mål passer bedst muligt i forhold til skostørrelse, læg- og ankelmål.  

Mabs størrelse Skostørrelse Læg mål Ankel mål
Small 36-38 28-34 cm 18-21 cm
Medium 38-40 31-37 cm 20-23 cm
Large 40-42 34-40 cm 22-25 cm
X-Large 42-44 37-43 cm 24-27 cm
XX-Large 44-47 40-46 cm 26-29 cm

Kompressionsklasse

Som regel er kompressionsstrømper til rejsen af kompressionsklasse 1, da det for de fleste er nok med et tryk på 15-21 mmHg for at modvirke væskesamling, og hjælpe på blodomløbet ved længerevarende og stillesiddende rejser. Hvis du normalvis bruger kompressions- eller støttestrømper pga. sygdom eller operation, kan det selvfølgelig være nødvendigt med et andet sæt kompressionsstrømper, som har en højere kompressionsgrad. 

De forskellige flystrømper, som kan findes her på siden, er kompressionsklasse 1, og dette tryk er perfekt til at stimulere cirkulation i det nederste af benene, når man ikke er aktiv. 


Vask af flystrømper

Flystrømperne bør som alle andre strømper vaskes efter brug, for at bevare strømpens elasticitet og støtteevne bedst muligt. Flystrømperne kan nemt vaskes i vaskemaskinen enten ved 40oC eller 60oC alt efter hvilket materiale strømpen er lavet af. Strømperne bør dog altid vaskes uden skyllemiddel, men de kan ellers gå i vaskemaskinen uden problemer, og behøver ikke blive vasket ved skånsom vask eller i hånden.  


Flystrømper til gravide

Som gravid på rejsen, er der mange ting, der skal tages særligt hensyn til. Én af tingene er blodomløbet, og udover at forsøge at bevæge sig så meget som muligt under rejsen er det en god idé for gravide at benytte sig af flystrømper. På den måde kan man bedst undgå ubehag og hævede ben og fødder, samtidig med mindsker man også risikoen for en eventuel blodprop, som ikke-gravide rejsende også gør.

Som gravid bør man også overveje, om man kan bruge de samme flystrømper, som da man ikke var gravid, da tykkelsen på benet ofte ændres ved graviditet. Derfor kan det være nødvendigt at måle sine lægge og ankler igen, og overveje om der skal investeres i et nyt sæt flystrømper. Man kan som gravid sagtens bruge størrelsesguiden længere oppe på siden.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.