Canesten 1 % creme m/6 applikatorer - 50g

1
(1) Se anmeldelser
Se alle produkter fra Canesten
Varenummer: 2931

Canesten creme 1 % - Særligt velegnet ved svamp i skeden

Canesten er et håndkøbslægemiddel, som virker svampedræbende. Det aktive lægemiddelstof er Clotrimazol.

Anvendelse og virkning
Clotrimazol er et svampedræbende middel, som er virksomt mod flere typer mikroorganismer, såsom dermatofytter (svampe i huden), gærsvampe (såsom Candida albicans), skimmelsvampe og pityriasis versicolor.
Canesten bruges til behandling af svampeinfektioner på huden (hænder, fødder, kroppen og i hudfolder) forårsaget af svampe der er følsomme for Clotrimazol. Ydermere bruges Canesten til behandling af svampeinfektioner i skeden (vagina) og på ydre kønsorganer forårsaget af mikroorganismer, der er følsomme over for clotrimazol.

Svampeinfektionerne skyldes sædvanligvis Candida (gærsvamp) og symptomerne kan være kløe, svien/brændende fornemmelse og hvidt til gulligt udflåd. Lægen kan have forskrevet anden anvendelse. Følg altid lægens anvisning. Anvend Canesten kombipakning, såfremt du vil behandle både indvendig og udvendig svampeinfektion.

Cremen må kun bruges til børn under 15 år efter lægens anvisning.

 Brugsanvisning
1. Træk først stemplet i applikatoren så langt ud som muligt.
2. Åbn tuben og sæt applikatoren på tubeåbningen. Hold indføringshylstret trykket godt ned mod tubens åbning, og fyld den helt op med creme ved et let tryk på tuben.
3 Fjern applikatoren fra tuben, og før den dybt ind i skeden. Det er bedst at ligge på ryggen med bøjede ben, der er trukket let op. Tryk stemplet helt i bund, så applikatoren tømmes helt, og træk applikatoren ud med stemplet i bund.
4. Smid applikatoren ud efter brug.

Dosering
Behandling af svampeinfektion i skeden
Voksne og unge over 15 år: 1 fyldt applikator (5 g) indføres dybt i skeden ved sengetid i 6 dage i træk.

Vaginalcremen indføres dybt i skeden og forinden sengetid. Det sker lettest ved at ligge på ryggen med benene let trukket op.

Behandling af svampeinfektion i de ydre kønsorganer
Voksne og unge over 15 år: Smør vaginalcremen i et tyndt lag på det angrebne hudområde ved de ydre kønsorganer (kønslæber eller penis).
Gentag behandlingen 2-3 gange dagligt i 1-2 uger.

Behandlingen kan om nødvendigt gentages. Canesten creme 1% er lugtfri og misfarver ikke tøjet.

Graviditet og amning
Canesten skal anvendes med forsigtighed under graviditet, især i det første trimester af graviditeten og kun på ordination fra lægen. Der er begrænsede oplysninger fra behandling med clotrimazol hos gravide kvinder.

Hvis du anvender Canesten, mens du er gravid, må du ikke anvende applikatoren (indføringshylsteret), da den kan irritere livmoderhalsen. Hvis du er gravid, er det derfor bedre at bruge vaginaltabletter end vaginalcreme, da vaginaltabletterne kan indføres med fingrene (uden brug af applikator).

Bivirkninger
Der opleves sjældent bivirkninger ved anvendelse af Canesten creme. Højst 1 ud af 1000 oplever allergiske reaktioner.

Forholdsregler
Canesten creme bør ikke anvendes, ved overfølsomhed for indholdsstofferne.
Canesten kan ødelægge latexmateriale som f.eks. pessarer og kondomer. Beskyttelsen kan derfor være nedsat, ved samtidig brug af Canesten creme, selv på de ydre kønsorganer.


Indhold: 50 g. med 6 applikatorer.

Læs mere på indlægssedlen
Vi opfordrer til, at du læser indlægssedlen, som følger med produktet. Den kan endvidere læses ved at søge på produktet her.

Lægemidler

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.