Ovestin Vagitorier, 0,5mg - 15 stk.

1
Se alle produkter fra Ovestin
Varenummer: 3221

Ovestin mod symptomer på østrogenmangel, som kan være tørre og tynde slimhinder i skeden

Ovestin er et håndkøbslægemiddel der anvendes mod symptomer på østrogenmangel, navnlig tynde og tørre slimhinder i og efter overgangsalderen, efter en fødsel eller efter fjernelse af begge æggestokke. Lægemidlet indeholder det naturlige østrogen, Estriol.

Ovestin virker mod tørre slimhinder. Nogle kvinder får færre hedestigninger under behandlingen, men der er ringe virkning på de almene gener i forbindelse med overgangsalderen. Når slimhinderne er normaliserede, absorberes næsten intet hormon til blodbanen fra vaginalcreme eller vagitorier. Vaginalcreme og vagitorier kan derfor anvendes af de fleste kvinder, der har haft brystkræft eller kræft i selve livmoderen.

Dosering
Findes som tabletter, vaginalcreme og vagitorier (stikpiller til indføring i skeden).
Tabletter. Begyndelsesdosis. Sædvanligvis 1-4 mg i døgnet i 1. uge, derpå 2 mg i døgnet i de følgende 2 uger. Herefter er vedligeholdelsesdosis 0,5-2 mg i døgnet, i enkelte tilfælde kan dosis være højere.
Vagitorier og vaginalcreme. Begyndelsesdosis. 1 vagitorie eller 1 applikatordosis creme placeres dybt i skeden 1 gang i døgnet ved sengetid i 3 uger. Vedligeholdelsesdosis. 1 vagitorie eller 1 applikatordosis creme placeres dybt i skeden 2 gange om ugen ved sengetid.

Graviditet og amning
Må ikke anvendes.

Bør ikke anvendes hvis man har kræft i livmoderen, har eller har haft brystkræft, eller hvis personer i den nærmeste familie har haft brystkræft eller kræft i æggestokkene. Endvidere må midlet ikke anvendes, hvis man har haft blodpropper i de dybe vener, hjernen eller hjertet. Midlet må desuden ikke anvendes ved den sjældne arvelige sygdom porfyri, der viser sig ved kolikagtige, stærke smerter i maven, ledsaget af kvalme og opkastning.

Vagitorier og vaginalcreme bør ikke anvendes ved blødning uden kendt årsag.

Mulige bivirkninger
Ved brug af tabletter kan der forekomme kvalme, brystspænding, vækst af godartede knuder (fibromer) i livmoderen, vægtstigning og væskeophobning samt hovedpine.
Ved brug af hormoner i flere år er der øget risiko for brystkræft. Man bør få undersøgt underlivet og brysterne hos lægen ca. en gang om året samt ved uventede blødninger.

Ved brug af vagitorier og vaginalcreme ses der næsten aldrig bivirkninger, men i sjældne tilfælde kan der ved behandlingens begyndelse forekomme lokal irritation og kløe.

OBS
Ved brug af tabletter skal midlet anvendes med forsigtighed, hvis har man øget risiko for at få blodpropper, dvs. hvis man er ryger, overvægtig, har en høj alder eller har sukkersyge.
Tabletterne skal anvendes med forsigtighed, hvis man selv eller personer i den nærmeste familie har eller har haft kræft i livmoderen.
Tabletterne skal anvendes med forsigtighed ved visse kroniske leversygdomme eller ved blødning fra skeden uden kendt årsag.
Rygning nedsætter virkningen af østrogentabletterne.
Ved brug af vagitorier og vaginalcreme skal der foretages en undersøgelse af livmoderen, inden behandlingen indledes. Denne undersøgelse bør gentages 1 gang årligt, samt hvis der opstår uventede blødninger.

Samtidig anvendelse af andre lægemidler
Ved tabletbehandling er det gældende, at samtidig behandling med andre lægemidler kan ændre virkningen af såvel Ovestin® som af de andre lægemidler.
MAO-hæmmere (midler mod depression eller Parkinsons sygdom) kan øge Ovestin®s bivirkninger.
Visse epilepsimidler (phenobarbital, phenytoin og carbamazepin) og rifampicin (tuberkulosemiddel) kan nedsætte virkningen af Ovestin®.
Naturlægemidler, der indeholder perikon, kan nedsætte virkningen af Ovestin®.
Ovestin® hæmmer virkningen af sulfonylurinstoffer (tabletter mod sukkersyge).
Det er vigtigt at informere lægen om alle de lægemidler, man tager.

I alle pakninger ligger en brugsvejledning, som bør læses grundigt. Er du i tvivl, kontakt da egen læge.

 

Læs mere på indlægssedlen
Vi opfordrer til, at du læser indlægssedlen, som følger med produktet. Den kan endvidere læses ved at søge på produktet her

Se alle produkter fra Ovestin
Varenummer: 3221
Lægemidler
Lægemidler

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.