Tidselolie

Den undervurderede tidselolie associerer de fleste nok med ukrudt, der kan stikke de bare tæer på græsplænen. Men faktisk kan nogle slags tidsler bruges til at producere den spiselige tidselolie, der gør sig godt i dressinger og marinader. Bliv klogere på olien her! 

Den spiselige tidselolie | Vitaminer og omega-6 | Tidselolie i kosttilskud & hudpleje 

Den spiselige tidselolie

kvinde bruger tidselolie på salat med24

Måske kender du allerede tidselolie fra hudpleje, hvor det ofte bliver brugt som en naturlig antiage-ingrediens. Tidselolierne på denne side er til madlavning, hvor den kan benyttes i et væld af forskellige retter. Tidselolie er ikke velegnet til stegning, da den har en lavere rygetemperatur end andre olier, og derfor hurtigt kan blive harsk ved stegning. 

Heldigvis kan koldpresset tidselolie med fordel benyttes i asiatiske inspirerede retter, i dip og dressinger samt til mysli og desserter. Olien har en nøddeagtig smag, hvilket gør den fremragende som kontrast til grøntsager eller krydderier.  

Her på siden finder du koldpresset tidselolie, der både er økologisk og smager rigtig godt. Cleasprings Saflor olie er lavet af Saflor blomsten, der er i familie med tidslerne, som vi kender dem fra Danmark. 


Fyldt med vitaminer og omega-6

Vil du gerne flette flere vitaminer og mere omega-6 fedtsyrer ind i din kost? Tidsler er naturligt rige på omega-6. Ligesom omega-3 er omega-6 flerumættede fedtsyrer, men hvor omega-3 findes i fisk, findes omega-6 i planteolier som eksempelvis tidselolie. I tidselolie er linolsyre en af omega-6 fedtsyrerne. Linolsyre er en essentiel fedtsyre for kroppen, da den ikke selv kan producere den. 

En anden god grund til at benytte tidselolie i din mad er det naturlige indhold af E-vitamin. E-vitamin er kendt for at beskytte kroppens fedtstoffer mod at blive harske, ligesom vitaminet bidrager til beskyttelse af cellerne mod nedbrydning fra skadelige stoffer fra fedtstofskiftet. 


Tidselolie i kosttilskud og hudpleje

Det er ikke kun i madlavningen, at tidselolie kan anvendes. Du finder også tidselolie kapsler som kosttilskud, der f.eks. benyttes i forbindelse med soleksem. Flere indtager også tidselolie kapsler som en hjælp til at holde et normalt kolesterolniveau.  

I hudpleje bliver tidselolie ofte brugt som ingrediens i hudpleje på grund af indholdet af linolsyre og E-vitamin. Olien er en såkaldt tør olie, som hurtigt absorberes af huden. Mange benytter tidselolie i forbindelse med uren, moden samt fedtet hud. I hudplejeprodukter er tidselolie med til at efterlade huden med en dejlig duft, ligesom den virker beskyttende, blødgørende og genoprettende på huden. 

pil til toppen med24

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice