Jordnøddeolie

Jordnøddeolie fungerer godt til alle typer af madlavning. Den er ofte brugt på restaurationer til stegning og friture både på grund af dens fantastiske nøddesmag og gode stegeegenskaber. Læs mere...

2 Produkt(er)

Jordnøddeolie - en sund olie til stegning

Jordnøddeolie bliver udvundet af jordnødder ved kold- og varmpresning samt ved ekstraktion. Det er både en vegetabilsk og sund sammensat olie, som har et naturligt transfedtfri og kolesterolfrit indhold. Jordnøddeolie indeholder kun få mængder mættet fedt, og er derudover en god kilde til noget som:

  • Antioxidanter
  • E-vitamin
  • Phytosteroler
  • Små mængder jern

Fordelingen af fedtsyrer i jordnøddeolie er:
18% mættede fedtsyrer  
34% flerumættet fedtsyrer  
48% enkeltmættede fedtsyrer 

Jordnøddeolie anvendelse

De varmpressede og ekstraherede jordnøddeolier er milde og behagelige i nøddesmagen, hvorimod koldpresset jordnøddeolie har en karakteristisk og kraftig smag af jordnødder. Olien er lækker i både salater, grøntsager, wok og marinader.

Jordnøddeolie er derudover det oplagte valg til en sundere stegning. Olien kan klare højere temperaturer end andre olier, hvilket blandt andet resulterer i, at olien samler sig mindre i maden. Vær dog opmærksom på, at det høje indhold af flerumættede fedtsyrer kræver en forsigtig opvarmning.

Jordnøddeolien er særligt varmestabil (kan klare høje temperaturer uden at blive harsk) og er derfor en af de traditionelle fritureolier i verden. Den absorberer ikke smag fra andre fødevarer, når man friterer eller steger i olien. Ønsker man at fastholde den gode smag fra de enkelte fødevarer i retten er jordnøddeolien derfor et oplagt valg.

Man anbefaler især jordnøddeolie til stegning eller friturestegning af: 

  • Kød (særligt svinekød)
  • Fjerkræ
  • Fisk

Ydersiden på fødevarer kan med olien få et lækkert crunch, mens indersiden holdes fugtig.  

Opbevaring

Jordnøddeolie skal opbevares tørt og udenfor sollysets rækkevidde. Det må gerne opbevares køligt, men ikke i køleskabet, da det kan gøre olien tyk, sløret og grumset – dette er ikke farligt. Med tiden kan jordnøddeolie blive harske og udvikle bismag. 

Køb jordnøddeolie hos Med24.dk

I sortimentet finder du den 100% rene jordnøddeolie fra Natur-Drogeriet, som er egnet til mad, men samtidig også til udvortes massage. Biogan Jordnøddeolie er fremstillet af ristede jordnødder. Denne høj-kvalitets olie er et fantastisk supplement til både kød, fisk og grøntsager.  

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.