Hampeolie

4 Produkt(er)

Hvad er hampeolie?

De frø som cannabis planten producerer, indeholder en sund og nærende olie, som er rig på essentielle stoffer og fedtsyrer - her er tale om intet mindre end hampeolien, der også er kendt som hampefrøolie eller hampolie.

De fleste har hørt om hampeplanten (cannabis) i forbindelse med dens euforiserende stoffer og cannabidioler, der giver medicinsk cannabis og CBD-olie deres egenskaber.

Når det gælder hampeolie, er dog hverken euforiserende stoffer eller cannabidioler en del af den fantastiske olie, der både kan anvendes til madlavning og personlig pleje. Der er dog forskel på den enkelte hampolie, alt efter hvilket formål den skal tjene. Hos Med24.dk vil det under hvert produkt fremgå, hvad olien er egnet til.  

Essentielle fedtsyrer

Hampolie har længe haft ry for at være en kilde til essentielle fedtsyrer, vitaminer, aminosyrer og antioxidanter. De olieholdige hampfrø er endog vejen til en fedtsyresammensætning af både omega 3, 6 og 9.

Imens antioxidanter arbejder sammen med kroppens forsvar om at bekæmpe skadelige eller farlige stoffer, er aminosyrer, vitaminer og fedtsyrer nogle af kroppens vigtigste byggesten.  

Hvad kan du bruges hampeolie til?

Hampeolie kan som nævnt både anvendes i forbindelse med madlavning, men også i kosmetik og kosttilskud. Det er særligt den gunstige fedtsyresammensætning, som gør hampfrøolie til en alsidig olie.

Ønsker man at kaste sig ud i olien og dens fine næringsindhold i forbindelse med madlavning, kan man med fordel anvende den i flere madretter og drikkevarer.

Vælger du en koldpresset (uraffineret) hampeolie vil både smag og duft virke nøddeagtig. Mange kendetegner olien som lettere bitter i smagen. Farven på olien kan både være mørk eller klar – jo mørkere olien er, jo kraftigere smag vil den have.

Den kan både: 

  • Anvendes i smoothie/juice
  • Hældes over salater
  • Anvendes til dressing og guacamole
  • Indtages rent

Hampolie til kosmetisk pleje
I kosmetik eller personlig pleje bruges hampolie blandt andet til styrkelse af huden, vedligeholdelse af elasticiteten samt bevaring af hudens fugtighed. Den kan endog anvendes til pleje og styrkelse af håret.

Til udvortes pleje finder du blandt andet Urtekram Hampefrøolie, som er en økologisk olie med et højt indhold af omega-3 og GLA. Olien er velegnet til pleje af en tør og sart hud – her vil den lette olie hurtigt trænge ind i huden og yde sin pleje.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.