Safran

Se her udvalget af det lækre og eksklusive krydderi safran, der er en unik smagsgiver i særligt retter med ris som paella, risotto eller i fiskesuppe.

Verdens dyreste krydderi | Hvordan dyrkes safran? | Hvad kan jeg bruge safran til?

2 Produkt(er)

Verdens dyreste krydderi

afran har ry for at være verdens dyreste krydderi, og det er sandt, at safrans kilopris er særdeles høj. Dette hæger sammen med, at det er en omstændig proces at høste safran, og at der går mange safrantråde på bare 1 g.

Du må dog ikke blive skræmt af den høje kilopris, for selv en lille mængde safran kan holde i lang tid. Safran har nemlig kraftige egenskaber som krydderi, og du behøver derfor ikke bruge særligt store mængder af krydderiet, når du tilføjer det til retter. Alt afhængig af opskriften og hvor mange personer, du laver mad til, skal der typisk bruges 5-20 safrantråde til en opskrift, og da 1 g safran udgøres af omkring 450 tråde, er der altså safran nok til mange retter bare i et enkelt gram.

Safran skal opbevares mørkt og tørt i en lufttæt beholder, og det kan faktisk holde sin smag og farve i over et år, hvis det opbevares korrekt. Der er dog ingen grund til at gemme for meget på det, for hvis der går længere tid, vil safran med tiden miste farve og smag og blive bittert. Når du først har anskaffet dig en lille mængde safran, er det altså med at nyde den og give dig selv lov til at bruge af den, selvom du kan have lyst til at gemme krydderiet til en særlig lejlighed. 


Mill & Mortar – Safran La Rosera

Hos Mill & Mortar har man nøje udvalgt sine producenter af safran, for at være sikker på, at safranen er helt ren og af fineste kvalitet. Deres safran dyrkes i La Mancha regionen i Spanien, og den har betegnelsen B.O.B, som betyder, at krydderiet både stammer fra, er fremstillet, forarbejdet og tilvirket i området. Dette giver også safranen betegnelesen “Azafrán de La Mancha”, og du kan som forbruger være sikker på, at safranen lever op til strenge krav om indhold af smags- og farvestoffer. Bønderne sorterer safrantrådene og markerer hver eneste lille æske, så man kan spore safrantrådene tilbage til bonden og marken, hvis de ikke lever op til standarden.  


Natur-Drogeriet ægte safran

Du kan også finde “Det røde guld” - altså safran, blandt Natur-Drogeriets udvalg af krydderier. Det ægte safran kommer i hele tråde, så du kan være sikker på, at krydderiet ikke er blandet op med andre billigere alternativer. Krydderiet kan bruges som smagsgiver i madlavning, men du kan også bruge det som både krydderi og farvegivende stof i fx bagværk. 


Sådan dyrkes safran

Det vi kender som safran, er egentlig støvfanget fra krokusblomsten Crocus Sativa. Krokusblomsten dyrkes mange steder i verden, blandt andet i Iran, Spanien, Grækenland, Italien og Indien, og den blomstrer frem om efteråret - typisk over en periode på få uger. Blomsterne skal så plukkes hurtigt i løbet af morgenen, for at sikre, at den ikke når at visne.

Hele blomsten høstes ved håndkraft, og efterfølgende fjerner man forsigtigt støvdragerne, som lægges til side for at tørre. Det er denne krævende proces, som giver safranen sin høje pris, for der er kun godt 3 støvdragere i hver enkelt blomst. Når man skal plukke nok blomster til flere kilo safran, skal man derfor plukke over hundrede tusind blomster ved håndkræft.  


Hvad kan jeg bruge safran til?

Selv et enkelt gram af det fine krydderi rækker til mange forskellige retter, og safran kan med sin unikke smag pifte mange retter op.

Klassiske retter som paella, risotto og den franske bouillabaisse indeholder safran, men den kan også bruges til at lave en lækker krydret safran snaps. I Danmark bruger vi den typisk i de klassiske “Lussekatte” eller på dansk: Luciabrød. Her kan man brude stødt safran, men hel safran i tråde kan sammen med sukker stødes i en morter.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.