Cayennepeber

Cayennepeber er et stødt krydderi, der af udseende minder om paprika. Dog smager cayennepeber stærkere med sin brændende og gennemtrængende smag. Bliv klogere på, hvordan du kan bruge cayennepeber i madlavning og om cayennepeber er sundt! 

Hvad er cayennepeber? | Er cayennepeber sundt? | Sådan bruger du cayennepeber

3 Produkt(er)

Hvad er cayennepeber?

Det stødte cayennepeber på krydderihylden i butikkerne er et rødbrunt pulver. Cayennepeber er lavet af den stærke peberfrugt af samme navn. Cayennepeber-planten stammer fra Sydamerika og vokser i dag både i Indien, Østafrika, Mexico og USA. Tidligere gik cayennepeber under navnet indisk peber.  

Cayennepeber VS. chili

Mange tror fejlagtigt, at alle stærke og varmende grøntsager er chili. Der findes dog mange forskellige og stærke grøntsager i peberfrugtfamilien. Cayennepebers styrke i forhold til chilis er omdiskuteret, og du kan som udgangspunkt erstatte dem med hinanden 1:1. Kvaliteten af den enkelte plante, dyrkningssted med mere har indflydelse for, hvor skarp cayennepeberet er i smage. 


Er cayennepeber sundt?

De fleste kender nok fornemmelsen af, at hjertet banker, sveden løber og temperaturen stiger, når man spiser noget meget stærkt. Sådanne oplevelser har været med til at give chili og cayennepeber ry for at være mere sunde end andre krydderier. 

Cayennepeber kan da også med fordel benyttes på en slankekur, da krydderiet smager fantastisk og gør en kaloriereduceret kost mere interessant. Derudover benyttes cayennepeber også i flere slankekure, hvor citron og cayennepeber blandes i et glas vand. 

Kosttilskud med cayennepeber

Udover cayennepeber som krydderi kan du også købe kosttilskud med cayennepeber. Cayennepeber bruges i mange kosttilskud til den slanke linje, altså til vægttab. Her finder du bl.a. de populære Body Heat-kapsler fra Natur-Drogeriet, som i sammenhæng med en kaloriereduktion bidrager til vægtreduktion. 

Flere af kosttilskuddene med cayennepeber indeholder også chili. Heldigvis kommer kosttilskuddene i små kapsler, så du ikke når at mærke den stærke smag på tungen. 


Opskrifter med cayennepeber

Cayennepeber benyttes i en lang række verdenskøkkener, hvor den stærke og krydret smag er en helt almindelig del af madlavningen. Dette gælder bl.a. det sydamerikanske og indiske køkken. Du kan bl.a. prøve cayennepeber til: 

  • Kylling
  • Fisk
  • Gullasch
  • Sammenkogte retter
  • Omeletter
  • Risotto
  • Bagværk med ost

Leder du efter et alternativ til cayennepeber? Selvom chili og cayenne ikke er det samme, kan du heldigvis godt benytte stødt chili som erstatning, hvis du er løbet tør for cayennepeber. 

For meget cayennepeber

Selvom en stærk sauce med cayennepeber smager fantastisk, kan det dog også blive for meget af det gode. Er du kommet til at putte for meget cayennepeber i din mad, kan du heldigvis frelse dine smagsløg med kokosmælk eller yoghurt.  

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.