Kokosmælk til madlavning

Brug kokosmælk i et væld af spændende opskrifter. Du finder udelukkende økologisk kokosmælk på denne side, ligesom kokosmælk også er velegnet til personer med glutenallergi. Bliv meget klogere på hvordan man laver kokosmælk samt hvad kokosmælk er godt for her! 

Hvad er kokosmælk? | Er kokosmælk sundt? | Kokosmælk i madlavning | Kokosprodukter

7 Produkt(er)

Hvad er kokosmælk?

Kokosmælk kommer fra kokosnødders kokoskød. På trods af at “kød” og “mælk” leder tankerne mod animalske produkter, er kokosmælk naturlig vegansk og laktosefrit. Det modne og fedtrige kokoskød rives og blandes med varmt vand. Herefter presses kokoskødet i et sigte, hvor kokosmælken tappes fra. Du får derved den tykke og smagfulde kokosmælk, som består af to såkaldte faser: En fedtfase og en vandfase. 

Hvorfor skiller kokosmælk?

Disse to faser er grunden til, at kokosmælk kan synes skilt. Der kræver nemlig en tilsat stabilisator at skabe en stabil blanding af de to, så konsistens bliver mere cremet. Udover den almindelige kokosmælk, kan du også købe kokosmælk light. Her er indholdet af kokos mindre, så du sparer på kalorierne.  


Er kokosmælk sundt? Bliv klogere på næringsindhold her!

Der i har flere år floreret rygter på internet, der tilskriver kokosmælk fantastiske egenskaber som at fremme vægttab, mindske risiko for hjertesygdom og meget mere. Indtil videre har der ikke været evidens for nogle af påstande - men det skal selvfølgelig ikke afholde dig fra at bruge kokosmælk i madlavning. Kokosmælk indeholder en stor mængde mættede fedtsyrer, den ofte ses i animalske produkter.  

Kokosmælk er derfor intet naturligt vidundermiddel, ligesom det heller ikke er sundt i store mængder. Kokosmælk er desuden kalorietungt og består mestendels af fedt. Spiser du efter de 7 kostråd, er kokosmælk et velsmagende indslag i en i forvejen varieret kost. 


Tørret kokosmælk

Vil du ikke åbne en hel dåse kokosmælk af gangen eller vil du gerne blande en skefuld i din smoothie? Unik Food gør det nemt med deres tørret kokosmælk. Kokospulveret selvfølgelig økologisk og dufter helt fantastisk, så snart du åbner posen. 


Opskrifter med kokosmælk

Kokosmælk kender de fleste måske fra orientalske retter, hvor kokosmælk kombineres med gul eller rød karry, ingefær og thaikrydderi for en kraftig og varmende suppe. Derudover er kokosmælk helt essentiel i mange wokretter. Der er altså et væld af fantastiske og spændende muligheder for at benytte kokosmælk i madlavning. Du finder bl.a. en fantastisk opskrift på en græskarsuppe med chili og kokosmælk 

Vil du gerne benytte kokosmælk i kolde retter, kan du med fordel vælge en af varianter på siden med kokosdrikke. Disse lækre drikke er et vegansk og laktosefrit alternativ til mælk. Benyt den lækre kokosdrik i chiagrød, smoothies og andre kolde retter. 


Køb kokosprodukter hos Med24.dk

Hos Med24.dk har vi et væld af spændende produkter med kokos. Kokosnød har masser af fantastiske anvendelsesmuligheder. Måske spiser du selv kokoskødet som en lækker snack eller putter de flotte kokoslager på din morgenmad. Mange laktoseintolerante, veganere eller vegetarer er desuden glade for at bruge kokosmælk som erstatning for mælk. 

Sidst men ikke mindst kan kokosolie også bruges til et hav af ting. Nogle er glade for det som stegeolie, andre i deres plejerutine og nogle helt tredje som en hårkur fra tid til anden. Uanset hvad får du fri fragt over 200 kr. Hos os, ligesom vi også har dag-til-dag-levering. 

pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.