Rødkløver

De planteøstrogener, der befinder sig i rødkløver, kan bidrage med en regulerende effekt på hormonsystemet, styrkelse af immunforsvaret, fordøjelsen og knoglerne. Særligt kvinder i overgangsalderen vælger kosttilskud med rødkløver. Natur-Drogeriet tilbyder hertil rødkløverblomst både på pulverform samt som kapsler. Læs om rødkløver!

15 Produkt(er)

Rødkløver – Mod gener og hedeture ved overgangsalderen

Overgangsalderen strækker sig normalt mellem 45 – og 55- års alderen og kan give store gener samt reducere kvinders livskvalitet. Rødkløver har vist positive virkninger på de irriterende gener ved overgangsalder. Det drejer sig især om hedeturerne og humørsvingningerne. Samtidig har det vist sig, at rødkløver ikke har de samme mulige bivirkninger, som traditionel medicin.

Omkring 75% af kvinder oplever gener i forbindelse med overgangsalderen. Disse gener skyldes en faldende produktion af kvindens kønshormoner østrogen. Indtil nu er den primære behandling mod overgangsalderens gener hormonbehandling. 
Læs mere om rødkløver og kvindenkroppen her

Rødkløver er en proteinrig urt, som vokser vildt på enge og skrænter i Danmark. I 1936 blev den uofficielt udnævnt til Danmarks nationalblomst på grund af dens vigtige rolle som foder i dansk landbrug. Urten har fået en del opmærksomhed, da de seneste års forskning viser tegn på, at et dagligt ekstrakt af rødkløver kan lindre overgangsalderens gener hos kvinder. Rødkløver indeholder phytoøstrogener, der også er kendt som planteøstrogener, som er stoffer, der er i stand til at efterligne kvinders østrogen. Den kemiske struktur i planteøstrogener minder meget om det kvindelige kønshormon østrogen - dog uden at være helt lige så kraftig. I flere test udført over de senere år, har forskerne kunne bevise at et dagligt indtag af rødkløverekstrakt i mange tilfælde kunne reducere generne i forbindelse med overgangsalderen. Hos enkelte kvinder er det lykkes helt at fjerne generne, mens det hos andre gjorde symptomerne mildere eller mindre hyppige. Flere kvinder oplevede op mod 32 procent færre hedeture i perioden, hvor de indtog rødkløver.

Kvinder og overgangsalderen

Overgangsalderen, eller menopausen som den også kaldes, er perioden omkring kvinders sidste menstruation. Det er en naturlig proces i kvindekroppen og kommer af at mængden af æg bliver mindre og ægmodningen til sidst ophører. Det betyder at mængden af de kvindelige kønshormoner progesteron og østrogen bliver mindre. Det sker typisk i starten af 50’erne hos de fleste kvinder.

Nogle kvinder mærker ingen fysiske gener, mens andre mærker en del gener ved overgangsalderen som f.eks.

 • Hedeture og svedeture
 • Hjertebanken
 • Søvnløshed
 • Tørhed eller kløe i skeden
 • Inkontinens
 • Blærebetændelse
 • Hovedpine eller migræne
 • Knogleskørhed
 • Humørsvingninger

Det er meget individuelt, hvor slemt man rammes. En del kvinder i overgangsalderen, vil kunne nikke genkendende til en del af disse gener, mens andre slet ikke har mærket noget til dem. Symptomerne på overgangsalderen kommer som sagt fra en nedgang i det kvindelig kønshormon østrogen. 

Kosttilskud med rødkløver

Der er efterhånden kommet en del produkter på markedet, som indeholder forskellige typer af rødkløver. Nærmest alle produkter har til formål at drage nytte af planteøstrogenerne og dermed minimere generne fra overgangsalderen. Et par eksempler på disse produkter er:

 • Natur-Drogeriet Rødkløver, som er kapsler som indeholder pulveriserede rødkløverblomster og rødkløverekstrakt
 • Herrens Mark har deres økologiske 2 liters boks med flydende fermenteret rødkløverekstrakt
 • Rødkløver te fra Natur-Drogeriet baseret på rødkløverblomster.

Du skal regne med, at der går cirka 2 uger, efter du begynder på et rødkløverprodukt, før du vil opleve en virkning.

Bivirkninger

Rødkløver har på nuværende tidspunkt ingen kendte bivirkninger.

Allergi

Oplever du symptomer på, at du har en allergi over for rødkløver, skal du stoppe med at indtage produktet øjeblikkeligt og kontakte din egen praktiserende læge. Din læge kan dermed lave en allergitest for dig og vurdere om du tåler rødkløver.

Spis dig fra overgangsalderen

Udover rødkløver findes planteøstrogener også i en lang række andre planteprodukter som f.eks. sojabønner, gulerødder, hørfrø, hvede, hvidløg – dog ikke i samme mængder som i rødkløver. Hvis du sørger for at inkludere flere af disse madvarer, vil du sikrer dig et større indtag af planteøstrogenerne, som potentielt kan mindske dine gener og gøre hverdagen bedre.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.