Mælkebøtte

Mange danskere ser mælkebøtten som irriterende ukrudt, men faktisk kan du indtage den i flere forskellige former, fx som mælkebøttesaft, tabletter eller frisk i salater. 

Mælkebøtte | Mælkebøttesaft | Bitterstoffer i mælkebøtter

7 Produkt(er)

Mælkebøtte - den stædige og nyttige urt

Den velkendte gule blomst spreder sig om foråret over det danske landskab - både i haver, på marker og i grøftekanter titter den solgule blomst frem. Den er kendt under rigtig mange forskellige navne, men bedst kendt er “mælkebøtte”. Mælkebøtten har et blakket ry, blandt andet fordi mælkebøttesaft fra den friske plante efterlader pletter på tøj, og fordi planten spreder sig med lynets hast til selv store områder. Derfor går mange haveejere hvert år i krig mod mælkebøtten i håb om at rydde haven for den ihærdige urt, men som regel er det svært helt at slippe af med den.

Mælkebøtten har dog foruden sin gule og opkvikkende farve flere gode egenskaber, som flere og flere har fået øjnene op for og er begyndt at udnytte. Mælkebøtten kan nemlig både bruges til både saft, salat, pesto og som kosttilskud. 


Mælkebøttesaft

Her på siden kan du finde ren mælkebøttesaft fra Salus, som er 100% økologisk plantesaft. Saften er hverken tilsat sukker, alkohol, konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer, og den eneste ingrediens er saft af mælkebøtte urt og rod.

Mælkebøttesaften bruges af mange i forbindelse med en udrensning eller fastekure, hvor man gennem en udrensningskur forsøger at rense kroppen for affaldsstoffer.  

Herrens Mark mælkebøtte ekstrakt

Foruden deres populære rødkløver ekstrakt tilbyder Herrens Mark en fantastisk mælkebøtte ekstrakt, som er lavet på både blomster, blade og rødder fra mælkebøtter. Mælkebøtterne dyrkes økologisk på markerne omkring Broendegården på Fyn, som er produktionssted for Herrens Mark. Dyrkningen af mælkebøtterne foregår økologisk, og blomster og blade fra mælkebøtterne høstes om foråret, mens rødderne først hives op om efteråret, hvor de har samlet næringsstoffer til sig hele sommeren over.

Der følger herefter en særlig fermenteringsproces, hvor mælkebøtteekstraktet fermenteres og gæres med mælkesyrebakterier. Denne unikke kombination af mælkebøtte og mælkesyrebakterier betyder, at der ingen konserveringsmidler behøver at blive tilsat til ekstraktet, og at det derfor er fri for alkohol eller andre former for konserveringsmidler.

Derudover indeholder mælkebøtter særlige og nyttige bitterstoffer, som påvirkes under fermenteringen, så vores kroppe kan optage dem direkte gennem tarmvæggen. Mælkesyrebakterierne bidrager til at stimulere immunforsvaret, opretholde en sund tarmflora og beskytte mod farlige patogene bakterier, og i mælkebøtteekstraktet fra Herrens Mark får du altså både de gode egenskaber fra mælkebøtter og mælkesyrebakterier i samme produkt.  


Bitterstoffer i mælkebøtter

Mælkebøtter indeholder de særlige bitterstoffer, som er nogle af de sekundære plantestoffer. Bitterstofferne findes især i grove og mere bitre grøntsager som kål og rodfrugter, men mælkebøtter har altså også et særligt højt indhold af bitterstoffer, som man kan få glæde af gennem mælkebøttesaft.  


Tablet med æble, mælkebøtte og artiskok

Som et alternativ til at drikke mælkebøttesaft og –ekstrakt, kan du få mælkebøtte, æble og artiskok som små tabletter fra New Nordic. De forskellige næringsstoffer, vitaminer og mineraler i kosttilskuddet bidrager til en normal fordøjelse. Tabletten har blandt andet et højt indhold af æblecidereddikepulver, som samarbejder med ekstrakterne fra artiskok, mælkebøtte og krom, som bidrager til normal omsætning af makronæringsstoffer og til normale blodsukkerniveauer.

Kosttilskuddet er velegnet til veganere og vegetarer, da det hverken indeholder mælkeprodukter eller andre animalske produkter.


Solaray Hepa Form

Fra den anerkendte producent af kosttilskud med vitaminer og mineraler Solaray kan du finde et produkt, der både indeholder mælkebøtterod, marietidselfrø, artiskokblomster, kelp, pebermynteurt, burrerod og bitterurt. Denne kombination af urter og planter bidrager til fordøjelsen og leverens normale funktion. Med en daglig dosering på 2 kapsler får du hele 500 mg mælkebøtterod og 330 mg marietidsel – du kan læse meget mere om marietidsel i denne artikel


Hjemmelavet mælkebøttesaft

Hvis du er eksperimenterende med urter og ukrudt i køkkenet, kan du prøve kræfter med at lave din egen mælkebøttesaft ved hjælp af en simpel opskrift, der er let at finde på nettet. Mælkebøtterne kan også bruges i madlavningen andre steder – fx i salater. Med den hjemmelavede saft kan du få en fornemmelse af den sarte og milde mælkebøttesmag, og vænne dig til den lidt bitre smag fra mælkebøtter.

Hvis du ønsker at få fingrene i lækker økologisk og kontrolleret produceret mælkebøttesaft, kan du vælge blandt udvalget her på siden. Vi har altid skarpe priser, og du kan nyde vores hurtige dag til dag-levering.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.