Ginseng - Panax Ginseng

18 Produkt(er)

Ginseng – kosttilskud for naturlig energi

Ginseng er i årtusinder blevet anvendt som kosttilskud. Ginseng er især kendt som arten Panax Ginseng, der anvendes som et middel til ekstra energi og styrkelse af koncentrationsevnen. Ordet Panax betyder da også "helbredende" på græsk.

Særligt i Asien og i Amerika (oprindeligt af indianerne) er Ginseng blevet brugt som en slags livseliksir på grund af dens gavnlige egenskaber. Panax Ginseng er fortsat den mest værdsatte medicinplante i Østen. Vi er hos Med24.dk derfor også forhandler af flere produkter med ginseng.  

Hvad er ginseng?

Ginseng har været anvendt som naturlægemiddel i mere end 2000 år. Ginseng findes i flere forskellige arter, der alle tilhører Aarakuaceae. Den koreanske ginseng (Panax Ginseng) er heriblandt den mest udbredte.

Når ginseng anvendes i diverse tilskud, er det plantens rod, der anvendes. Dens formodede biologisk aktive indholdsstoffer heri menes at være rodens saponiner, der også er kendt som ginsenosider/eleutherosider.  

Hvad er ginseng godt for?

Ginseng rod er anvendt i forbindelse med: 

  • Træthed og rekonvalescens
  • Styrkelse af immunforsvaret
  • Styrkelse af den fysiske og psykiske ydeevne

Ifølge hjerteforeningen har en række forsøg på celler og dyr vist følgende: 

  • Ginseng indeholder ginsenosider og østrogenlignende stoffer, der muligvis kan have en virkning forskellige steder i kroppen samt på flere tilstande.
  • Ginsengrodens indhold menes derudover at kunne bidrage til indlæringsevnen, blodtryk, hukommelsen, fysisk arbejdsevne, potens og psykisk trivsel.

*Vær opmærksom på, at man endnu ikke har afklaret om disse forsøg i praksis har en betydning for mennesket.  

Ginseng kosttilskud

Hos Med24.dk tilbyder vi flere af de mest velkendte kosttilskud med ginseng. Indholdet af ginseng og sammensætningen af indholdsstoffer er forskelligt fra produkt til produkt. Vær derfor opmærksom på, at dosering med mere kan variere. Det er vigtigt at anbefalingerne ikke overskrides!

Ginseng kan findes på forskellige former. Blandt andet kan roden købes som kapsler eller som drikkeklar shots.

Flydende ginseng 
Flydende ginseng findes oftest i en kombination med andre energigivende urter eller planter. Herunder finder du blandt andet det energiopladende Gerimax Instant Energy og Gerimax Rød Ginseng Energikur til den fysiske og mentale præstationsevne. 

Ginseng kapsler 
Er du mere til kosttilskud som tabletter, kan du ligeledes finde flere tilskud med ginseng. Her er en af de største favoritter Natur-Drogeriet Ginseng Panax G1000 samt Gerimax Grøn Daglig Energi.

Ginseng te og tyggegummi

Da ginseng er udvundet fra roden af planten, kan den også indtages som te. I den forbindelse findes der flere spændende og smagfulde varianter som PUKKA Matcha Green te, Health & Heather Organic Morning Time.

For et hurtigt energiboost kan du også med Gerimax Boost Energy Tyggegummi få en nem vej til ginseng og koffein i en frisk smag af pebermynte. Disse er særligt fine at have med på farten og bidrager ligeledes med rodens unikke egenskaber. 

Ginseng bivirkninger

I få tilfælde har nogle udmeldt uregelmæssig menstruation og brystspændinger i forbindelse med indtaget af ginseng tilskud. Derudover har en langvarig indtagelse af gennemsnitlig 3 g dgl. kunne give diarré, hududslæt og søvnløshed.

Det er en god ide at tale med egen læge omkring anvendelsen - særligt ved forhøjet blodtryk, overfølsomhed eller ved anvendelse af medicin.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.