Tørrebolde

Her på siden finder du tørrebolde i 100% uld, der under tørring i tørretumbler gør tøjet luftigt og blødt og desuden forkorter tørretiden med helt op til 25-30%.

Hvad er tørrebolde? | Sådan bruger du tørrebolde | Miljøvenlig tøjvask

2 Produkt(er)

Hvad er tørrebolde?

Tørrebolde bruges i tørretumbleren sammen med det nyvaskede tøj, hvor de bumper rundt og separerer tøjet fra hinanden. Tørreboldene kan bruges som et alternativ til skyllemiddel, da de har en blødgørende effekt, når de bumper ind i stoffet og nærmest masserer det. Ved at løfte tøjet og sikre, at der hele tiden er god bevægelse i maskinen, kan tørreboldene medvirke til, at din dyne og dunjakker ikke klumper sig ubehageligt sammen, men derimod kommer luftige ud af tumbleren med godt fordelt fyld.

En fordel ved at bruge tørrebolde i uld fremfor tørrebolde i hård plastik er, at uldboldene modvirker den statiske elektricitet i tøjet, som kan komme efter en maskinvask, og så larmer de mindre end plastikbolde, når de bumper rundt i tromlen. Det kan også være, at du er vant til at bruge tennisbolde til tørretumbleren, men hvis du skifter til tørrebolde af uld, kan du nyde at bruge dem i mange gange - uldboldene kan nemlig holde til helt op til 1000 tumblinger. 


Spar på energien med tørrebolde

Når du bruger tørrebolde i forbindelse med tørretumbling af tøj, sengelinned, håndklæder og andre tekstiler, vil de forkorte tørretiden, så du kan spare helt op til 25-30% energi pr. Tumbling. Tørreboldene har nemlig både den funktion, at de hjælper med at fordele stoffet i tromlen, så der skabes varme luftlommer og en mere ligelig fordeling af den varme luft, mens de samtidig suger en del af fugten fra vasketøjet til sig.  


Sådan bruger du tørrebolde

Tørrebolde er enkle og lette at bruge, for de skal bare placeres i tørretumbleren sammen med det våde tøj. Du bør bruge mellem 2-4 bolde til en tumbling, men tumbleren må ikke fyldes så meget op, at boldene ikke har plads til at hoppe rundt. Så mister de nemlig en del af deres blødgørende og tørrende effekt, da vasketøjet ikke kan løfte sig og blive luftet.

Hvis du både har lyse og mørke tørrebolde, kan du med fordel bruge de lyse sammen med en lys vask og de mørke bolde til mørkere tøj. Du kan dog godt blande farverne på boldene, hvis ikke du har nok af den samme farve.

Du sætter herefter bare tørretumbleren i gang som normalt, hvorefter du vil opleve, at tørretiden med stor sandsynlighed er blevet forkortet. Efterhånden som du får brugt tørreboldene et par gange i forbindelse med forskellige typer stof, vil du få en fornemmelse for, hvor lang tid din tumbler behøver at køre med tørreboldene i.

Hvis du vil give dit nyvaskede tøj et ekstra pift, kan du dryppe lidt æteriske olier på tørreboldene, som vil give tøjet en mild og lækker duft. Du kan vælge lige den duft, som du synes bedst om, uanset om du er mest til blomsterdufte som lavendel eller kølende og friske dufte som eucalyptus.

Efter en tørretumbling vil uldboldene være en smule fugtige indeni, fordi de har suget fugt fra vasketøjet til sig, og derfor skal de gerne have mulighed for at tørre efterfølgende, inden du pakker dem væk eller bruger dem til en ny omgang.  


Cocoon Organic Living

Fra Cocoon Organic Living kan du købe tørrebolde i pakninger af 4 stk. og 6 stk. Uldboldene er fremstillet af økologisk fåreuld, og der er ikke brugt nogle skrappe kemikalier i forbindelse med produktionen. Uanset om du vælger en pose med 4 tørrebolde eller 6 tørrebolde, vil halvdelen have en lys nærmest hvid farve, og den anden halvdel vil være i en mørkere grå farve. Du kan med fordel bruge de lyse bolde til vask af lyst tøj og de mørkere bolde til vask af mørkt tøj.  


DryerBalls

Fra DryerBalls får du 3 tørrebolde, der er fremstillet i 100% ren, lys og naturlig uld fra New Zealand. Uldboldene kan indgå i din vaskerutine som et kemikaliefrit og miljøvenligt valg, som både er skånsomme overfor huden, og som tager hensyn miljøet. Tørrebolde i uld som DryerBalls har mange af de samme virkninger som skyllemiddel, og de kan derfor bruges til at blødgøre tøjet, hvis du fravælger skyllemiddel under vask. 


Miljøvenlig tøjvask

Et af de steder i hverdagen, hvor du kan gøre en indsats for at skåne miljøet, er ved din tøjvask. Her kan tørreboldene spare energi og dermed udledning af CO2, da de forkorter tørretiden. Desuden kan du erstatte brugen af skyllemiddel med uldbolde, som ellers kan indeholde en del kemikalier og miljøbelastende stoffer.

Under selve tøjvasken kan du udskifte almindeligt vaskepulver med vaskenødder eller sæbebær, som naturligt vasker tøjet rent med deres indhold af saponin. På den måde sparer du både penge på din tøjvask, samtidig med at du er med til at sænke indholdet af kemikalierester i vores spildevand.

Du kan se alle vores produkter til tøjvask her, hvor du foruden tørrebolde finder både vaskemiddel, pletfjerner og andre artikler til tøjvask. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.