Green Protect Melmølfælde - 2 stk

1
Se alle produkter fra Green Protect
Varenummer: 13363

Green Protect Melmølfælde er en feromonfælde uden indhold af nogen former for pesticider

  • Pestidicfri
  • Langtidsvirkende
  • Lugtfri
  • Letanvendelig

Feromonfælde:
I en feromonfælde anvendes et kunstigt kønshormon for at tiltrække artsspecifikke skadedyr. Det er en særlig effektiv metode, som
øjeblikkeligt viser sin effekt.
Hvordan anvendes fælden:
Pakken indeholder 2 limfælder. Feromonet er imprægneret i limen. Fælderne skal fange de flyvende møl, og placeres derfor rundt omkring i køkkenet eller, hvor man har observeret flyvende møl. Fælden holder sig aktiv i 6-8 uger efter åbning, og derefter udskiftes fælden med en ny.

Inden opsætning af fælden:
Det anbefales, at man fjerner de inficerede fødevarer og støvsuger/rengør omhyggeligt, hvor der er mistanke om angreb.
Green Protect Melmølfælde fanger møl af arten: melmøl, tofarvet frømøl, kakaomøl.

Opbevaring af fælderne:
De uåbnede fælder kan med fordel opbevares mørkt og køligt - gerne i køleskab.

Hvor kommer møllene fra:
Ofte kommer de med hjem, når vi har været ude at handle. Det kan enten være fuglefrø, tørkost til kæledyrene eller andre kolonialvarer som frø, gryn, mel, chokolade og lignende produkttyper. Vær opmærksom på, at om sommeren kan møllene sagtens komme ude fra og flyve ind i beboelsen. Møl findes ofte i de udvendige fugle foderstationer eller i fuglereder.

Melmøllets biologi:
Melmøllet er et lille sommerfugleagtigt insekt. Melmøllet har ret smalle vinger med en spændvidde på 20-22 mm. Forvingerne er blygrå med mørke zigzag-formede tværlinjer og prikker. Bagvingerne er lysegrå og har frynser langs bagkanten. Larven bliver 15-19 mm lang og er enten hvid, lyserød eller lysegrøn.
Melmøllets larver lever i mel, gryn og andre kornsorter. Også fuglefrø, tørret frugt, mandler, nødder og pasta spises af larverne. De voksne møl tager ikke næring til sig. De er lyssky og sidder om dagen i mørke områder. Ved daggry og i tusmørke kan man opleve møllene flyve omkring for at finde en mage eller et egnet sted til æglægning. Parringen finder sted kort tid efter, at møllet er udklækket, og få timer senere begynde hunnen at lægge æg. Æggene lægges løst i mel og andre egnede madvarer.

Hunnen lægger op til 200 æg. Efter 4-14 dages forløb udklækkes larverne, der straks begynder at æde og at spinde en klæbrig tråd. Larvernes ekskrementer og de fødevarer larven lever af klistres ind i spindet. Mel, gryn mv. bliver pga. spind klumpet og får en gråbrun farve samt en ubehagelig lugt.
Larven er lyssky og holder ligesom møllet til på mørke steder. Når larven er udvokset kravler den op til overfladen af det materiale, den har levet i. Herefter vil den opsøge et beskyttet sted i en revne, sprække eller i emballagen, hvor den forpupper sig. Puppetiden varer 17-20 dage. Ved 18 C varer hele udviklingen 3 måneder, ved 28 C kun 41 dage. Om vinteren, i uopvarmede rum ligger larverne i dvale i tæt spind.
 
(Kilde: Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet).


Indhold: 2 stk.

Ingredienser:

Feromon

Se alle produkter fra Green Protect
Varenummer: 13363

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.