Biosym B-vitaminer

Med Biosym Omni B-Active får du et velafbalanceret tilskud

Kroppen har brug for B-vitamin, så den forbliver sund og rask. B-vitaminer er en gruppe af vitaminer, der blandt andet har indflydelse på cellernes stofskifte. B-vitaminer optages effektivt i tyndtarmen og fordeles derfra rundt i hele kroppen. Biosym har udviklet et præparat, som de kalder Omni-B Active. Det er et velafbalanceret kapselprodukt, hvor kroppen får tilført B-vitaminer samt næringsstofferne cholin og inositol for optimal udnyttelse.

Det er heldigvis sjældent, at man ser mangel på B-vitamin hos den generelle befolkning i Danmark. Dog ses B-vitamin benyttet i forbindelse med øget fysisk aktivitet – for eksempel hos idrætsudøvere. Omni B-Active kan benyttes af alle, der ønsker at supplere kosten med et B-vitamintilskud – også vegetarer og veganere. Produktet er registreret hos The Vegan Society i England.

B-vitamin – én stor familie

B-vitaminet har en stor familie. Faktisk består familien af otte forskellige B-vitaminer: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12. Førhen troede man, at der fandtes flere B-vitaminer. Det er grunden til, at B4, B8, B10 og B11 ikke indgår i rækkefølgen. De blev fjernet fra listen, da forskere fandt ud af, at disse stoffer ikke var vitaminer. B-vitaminer er vandopløselige. Det vil sige, at de optages i kroppen for derefter at blive udskilt gennem urinen. De lagres derfor ikke til senere brug, hvorfor det heldigvis er svært at få for meget B-vitamin. Til gengæld er det afgørende, at kroppen ofte får tilført B-vitamin – gerne på daglig basis. Det kan vi gøre ved at spise nogle bestemte fødevarer og eventuelt supplere med et vitamintilskud. 

Hvilken betydning har B-vitaminer?

B-vitaminer har flere forskellige fysiologiske virkninger, og de spiller derfor en aktiv rolle i forhold til dit helbred. De bidrager til at:

  • opretholde et velfungerende hormonsystem
  • bevare et normalt fungerende immunsystem
  • bibeholde et fungerende nervesystem
  • mindske træthed og udmattelse
  • vedligeholde og danne normale, røde blodlegemer
  • vedligeholde en normal hjertefunktion
  • bevare et normalt syn
  • vedligeholde normal hud og hår.

De vigtigste fødekilder til B-vitamin

Når det gælder B-vitamin, er der heldigvis mange fødevarer at vælge imellem. Vitaminerne findes primært i fuldkorns- og mejeriprodukter, men også i frugt, bladgrønt, bælgfrugter, æg, kød og fisk. Det er dog særlig vigtigt at være opmærksom på, at B-vitaminer blandt andet nedbrydes af for høje stegetemperaturer, alkohol, kaffe og sovemedicin. 

Biosym Veg B12

Biosym har også udviklet Veg B12 til veganere eller vegetarer, da B12-vitamin ikke findes i særlig mange vegetabilske madvarer. Produktet henvender sig også til ældre mennesker eller personer med mave-tarm-problemer, hvor omdannelsen af B12-vitamin kan være svækket. I Veg B12 anvendes stoffet methylcobalamin, som er den biologisk aktive form af B12-vitamin. Denne form kræver ikke omdannelse og kan derfor optages direkte i kroppen.


Hos Med24 har vi attraktive priser og dag til dag-levering. Vi har et bredt sortiment af medicin, medicare, hudpleje og kosttilskud – og så har du altid mulighed for at få leveret dine varer gratis.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.