Foundation

Som en base i makeup-rutinen hos mange har vi foundation. Med din foundation kan du få en mere ensartet og smuk hudtone og glød, og uanset om du ønsker høj dækkeevne eller en let og blød konsistens, kan du helt sikkert finde den perfekte foundation til dine behov og præferencer blandt udvalget nedenfor. 

Hvad er foundation? | Typer af foundation | Hvilken foundation skal jeg vælge? | Sådan påfører du foundation 

73 Produkt(er)

Hvad er foundation?

En foundation har til formål at udjævne farveforskelle i din hud og kamuflere røde og ujævne områder. Som navnet antyder, er foundation grundlaget eller fundamentet for resten af din makeuprutine, fordi du med fordel kan vente med at påføre concealer, bronzer eller rouge til din hud har fået det fine og ensartede udseende fra din foundation. 

Der er stor forskel på de forskellige foundations, for nogle har meget høj dækkeevne, hvor andre har fokus på en blød og mild fornemmelse. For at finde den foundation, der passer bedst til dig, skal du altså overveje dine behov og ønsker i forhold til type af foundation og dens dækkeevne. 


Hvilke typer foundation findes der?

Du kan finde flere forskellige typer foundation, som varierer i konsistens og fornemmelse. Favoritten blandt mange er den flydende foundation, men også kompakt pudder, mineralpudder og mousse kan være et godt valg til dig. 

Flydende foundation

Du kan finde flydende foundation i nærmest alle farver og grader af dækning. Den flydende foundation passer til de fleste hudtyper, og den er super nem at påføre. Med en flydende foundation kan du nemt få et jævnt look, da en flydende foundation lægger sig ensartet og pænt på huden. Vælg fx den populære Toleriane foundation fra La Roche-Posay, som har en god og naturlig farve-korrigerende effekt. 

Kompaktpudder

En kompaktpudder er en fast pudder, der giver moderat til høj dække ligesom foundation, og som du typisk kan bruge en svamp, børste eller pensel til at fordele. Denne type produkt giver rigtig god dækning og udjævning af farvetoner, men den kan også føles lidt tung, hvis du lægger for tykt et lag. Hvis du bruger en børste til at påføre din kompakte pudder, vil du få en mere let dækning end med en svamp.  

Mineralpudder

Mineralpudder er et løst produkt med en fin og let dækkeevne, men som i nogle tilfælde dækker på samme måde som en flydende foundation. Idun Powder Foundation er et perfekt eksempel på en naturlig og blød foundation, der med sin rige pigmentering giver et flot og jævnt resultat selv med dens lette fornemmelse. Du kan få de gode foundations fra Idun i mange forskellige farver og undertoner, så du kan finde præcis den foundation, der passer til din hud og dens glød. 

BB-cream & CC-cream

Hvis du er på udkig efter en helt let foundation, som ikke behøver være ultra dækkende, kan en BB cream eller CC cream være et godt valg. En BB cream har gode fugtende egenskaber på samme måde som dagcreme, men den kan også dække urenheder som en foundation. En BB cream er som regel mindre dækkende end klassisk foundation, og den føles let og blød på huden. 

CC cream har ligesom BB cream egenskaber fra både foundation og dagcreme, men de er som regel særligt gode til at udjævne tone- og farveforskelle i ansigtet.  


Hvilken foundation skal jeg vælge?

Der er flere forskellige faktorer, som du skal have overvejet og samtidig have i baghovedet, når du skal vælge din foundation. For at finde det perfekte match mellem en foundation og din hud, skal du nemlig tage hensyn til din hudtype og din hudtone.  

Hvad er min hudtype?

Det er vigtigt, at du vælger en foundation, som passer til din hudtype. De fleste foundations indeholder nemlig særlige stoffer og ingredienser, som kan virke plejende og styrkende, alt efter hvilken hudtype de er tilpassede. 

Hvis du har tør hud, findes der mange forskellige slags foundation til tør hud, som du kan have glæde af. 

Med en fedtet hudtype kan du med fordel vælge en foundation som Vichy Dermablend 3D Corrective Foundation, som er en foundation til fedtet og uren hud. Denne foundation giver en rigtig god dækning, og så har den en mat og naturlig finish, som passer perfekt til fedtet hud. De matte effekter i foundationen modvirker nemlig det skinnende look, som du ellers kan få i bestemte områder af ansigtet.  

Rigtig mange foundations passer dog godt til de fleste hudtyper - både normal, tør, fedtet, kombineret og sart hud. Du kan her finde vores ultimative guide til hudpleje med udgangspunkt i din hudtype, så du kan pleje din hud på den bedst mulige måde. 


Hudens tone og undertone

Din huds farve kan variere meget i løbet af året - som regel mørkere om sommeren, hvor du kan blive solbrændt af at opretholde dig meget udendørs under solen, og lysere om vinteren, hvor mængden af sol er mindre. Derfor kan det være nødvendigt at skifte mellem forskellige farver foundations i løbet af året eller evt. blande to toner foundation, så din foundation altid matcher din nuværende hudtone. 

Din hud har dog også undertoner, som enten er varme, neutrale eller kolde. Din undertone ændrer sig ikke, selvom du bliver mere eller mindre solbrun, men er derimod konstant. Undertonen har også betydning for valget af foundation, for hvis din foundations undertone ikke matcher din egen huds undertone, kan foundationen se underlig og unaturlig ud, selvom den ellers passer i forhold til din huds tone og farve.  

Du kan finde din undertone ved at kigge på dine blodårer på håndleddet. Hvis blodårerne fremstår en smule grønne, har du højst sandsynligt en varm undertone, og hvis blodårerne ser mere blå-lilla ud, har du en kold undertone. Jane Iredale Foundation Beyond Matte Liquid findes i hele 18 forskellige nuancer og toner, så blandt de mange varianter kan du finde præcis den foundation, der matcher din hud.  


Sådan påfører du foundation

For at lægge en elegant og flot makeup, der giver dig et look med perfekt hud, er det vigtigt, at du plejer din hud godt inden. Det kan inkludere ansigtsrens eller vask, en skintonic, serum og dagcreme, så din hud er så fugtet og velplejet som muligt.  

Du kan også tilføje en primer til din hudpleje- og makeup-rutine, som får din foundation til at ligge så jævnt og naturligt som muligt hele dagen.  

Når du skal påføre din foundation, har det selvfølgelig lidt betydning om det er en flydende, kompakt eller løs mineral foundation. Til en flydende foundation kan du bruge en svamp, pensel, børste eller dine fingre. Mange foretrækker at bruge en svamp eller en flad børste, da en flydende foundation kan være svær at styre med fingrene. 

En kompaktpudder eller mineal-foundation kan lettest og mest ensartet påføres med en rund kabukibørste eller lignende. For børster som disse gælder, at jo tættere børstehårene er, jo mere intens dækning vil du få.  

Når du starter med at lægge din foundation, bør du starte i T-zonen i ansigtet, som typisk er det område, som har brug for den bedste dækning. Så kan du herefter fordele din foundation og blende den godt ud, så du får en naturlig dækning af hele ansigtet.  


Kundernes favoritter

Hvis du er nysgerrig efter at høre lidt om vores kunders bud på den bedste foundation, kan du her høre om nogle af kundefarvoritterne:
 

Vichy Dermablend Fluid Foundation

Denne foundation har både høj dækkeevne og super lang holdbarhed i løbet af dagen. Den passer specielt godt til dig, der har lidt problemer med uren hud, og som gerne vil have en holdbar og dækkende løsning, der føles let og blød at have på.  

Vichy Dermablend Covermatte Mineral Powder Foundation

Med Vichy Covermatte får du en foundation, der med 100% mineralske pigmenter er særligt god til normal og fedtet hud. Det er en kompakt pudderfoundation, der effektivt giver mat og dækkende finish, men uden at den tilstopper og lukker porerne. 

Pharmaceris Intensivt dækkende foundation

Uanset din hudtype, kan du i Pharmaceris dækkende foundation få en god dækkeevne og samtidig skånsom foundation. Den har en let og cremet konsistens, så du ikke føler at du har en “maske” på, eller at dine porer bliver for tilstoppede.  

Hvis du har sart eller følsom hud, er denne foundation også skånsom og mild, så du ikke sidder tilbage med en irriteret og rød hud efter brug. Den er derfor også allergivenlig og helt uden parfume og parabener.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.