Sunde nødder

Nødder har været brugt som fødevarer og olie i århundrede. Generelt er fedtindholdet i nødder umættede fedtsyrer. Nødder er gode kilder til protein og fibre, og får du en blanding af forskellige nødder får du en bred vifte af vitaminer og mineraler som kalium, fosfor, E-vitamin, zink, magnesium mm.

Hasselnødder

Hasselnødder har et højt indhold af kostfibre, som gør at de mætter godt. De har et rigtig højt indhold af B-vitaminet Folin som særligt gravide skal spise ekstra af. Ligeledes indholder Hasselnødder en del magnesium og E-vitamin som holder immunforsvaret i form.
Brug hasselnødder til: Salat fx med tørrede bær, kagefyld eller dessert. Rist dem gerne i ovnen for mere sprødhed og smag.

Indhold pr. 100 g
Energi:598 kcal
Fedt: 54,4 g
Kulhydrat: 29,3 g
Protein: 15 g
Fibre: 8,2 g

Cashewnødder

Cashewnødder er rige på jern og zink. Cashewnødder har et højt indhold af magnesium, som blandt andet er godt for vores stofskifte. De har et ret højt indhold af kalorier, vær derfor varsom hvis du ønsker et vægttab.
Brug cashewnødder til: Thairetter og andre asiatiske retter, is, desserter snacks, rist dem på en tør pande, det fremhæver smagen og gør dem sprøde.

Indhold pr. 100 g
Energi: 586 kcal
Fedt: 46,4
Kulhydrat: 32,7 g
Protein: 15,3 g
Fibre: 3 g

Mandler

Mandler er den bedste kilde til E-vitamin af alle nødder. E-vitamin er en stærk antioxidant som er med til at holde huden sund og forebygge hjerte/kar sygdomme. Mandler indeholder mange kostfibre og protein hvilket er med til at give en god mæthedsfornemmelse.
Brug mandler til: Snack, ristede med salt eller glaseret med sukker eller sukrin, vegetar eller kyllingeretter, konfekt, marcipan mm.

Indhold pr. 100 g
Energi: 537 kcal
Fedt: 39,1 g
Kulhydrat: 29,5 g
Protein: 20,5 g
Fibre: 9,2 g

Pekannødder

Pekannødder indeholder hele 19 forskellige vitaminer og mineraler og hele 80% af nødden er fedt. Pekannødder bekæmper det dårlige kolesterol i blodet og fremmer det gode kolesterol, generelt fremmer det sundheden i blodårerne.
Brug Pekannødder til: Konfekt, desserter og kager. Rist dem evt på en tør panden sammen med salt. Pekannødder har en sød og mild smag.

Indhold pr. 100 g
Energi: 691 kcal
Fedt: 70 g
Kulhydrat: 13,9 g
Protein: 9,2 g
Fibre: 9,6 g

Macadamianødder

Macadamianødder har det højeste indhold af fedt af alle nødder og har et lavt indhold af kulhydrater. Macadamianødder har et højt indhold af B-vitamin som har betydning for vores nervesystem, fordøjelse, muskler og hjerte. En sprød velsmagende nød der næsten har en smøragtig smag.
Brug macadamianødder til: salat, snacks, kager og desserter. De smager godt både i det salte og søde køkken.

Indhold pr. 100 g
Energi: 718 kcal
Fedt: 75,77 g
Kulhydrat: 13,82 g
Protein: 7,91 g
Fibre: 8,6 g

Valnødder

Valnødder er den nød der indeholder aller flest antioxidanter og de har et højt indhold af omega 3 som er godt for hjerte, kredsløb og immunforsvar.
Brug valnødder til: konfekt, til ost, waldorfssalat, i kager eller i bagværk.

Indhold pr. 100 g
Energi: 670 kcal g
Fedt: 64,3 g
Kulhydrat: 16,2 g
Protein: 14,3 g
Fibre: 5,6 g

Paranødder

Paranødder har et lavt indhold af kulhydrat og et højt indhold af protein. CA 60 % af nødden er fedt, men hovedparten er de sunde enkelt- og flerumættede fedtsyrer. Paranødder indeholder også vigtige mineraler såsom selen, magnesium, jern, fosfor mm. De har en knasende konsistens og smager forrygende godt.
Brug paranødder til: dessert, kagefyld, snacks, eller i salat.

Indhold pr. 100 g
Energi: 680 g
Fedt: 65 g
Kulhydrat: 13,8 g
Protein: 15 g
Fibre: 5,3 g

Pistacienødder

Pistacienødder har et højt indhold af kalium som kan virke blodtryksnedsættende. Man betegner pistacienødder som en energibombe af proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler.
Brug pistacienødder til: snacks, ristede med salt, i dessert, konfekt, i salat.

Indhold pr. 100 g
Energi:566 g
Fedt: 44,4 g
Kulhydrat: 28 g
Protein: 2,6 g
Fibre: 10,3 g

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.