Kokosvand til Sportsernæring

Den friske og rige væske i unge kokosnødder kaldes kokosvand, og det har et væld af gode egenskaber.

Hvad er forskellen på kokosvand og kokosmælk? | Hvorfor er kokosvand sundt? | Hvordan bruger jeg kokosvand? 

Kokosvand og kokosmælk - hvad er forskellen?

Kokosvand er den rene og naturlige saft, der findes inde i unge, grønne og umodne kokosnødder, når de er 5-7 måneder gamle. På dette tidspunkt kan man endnu ikke spise det hvide kød i kokosnødden, fordi den ikke er helt færdigmodnet. Når kokosnødden er helt moden, kan man blande kødet med kokosvand og få cremet hvid kokosmælk som resultat. Kokosmælk er mere kalorietæt end kokosvand, for der er hele 230 kalorier pr. 100 g kokosmælk, hvor kokosvand kun indeholder 18 kalorier pr. 100 g.  

Kokosvand består af næsten 95% vand. Kokosvand kan findes økologisk, hvilket vil sige, at det kommer fra økologisk dyrkede kokosnødder.  

Når kokosnødden stadig er lysegrøn, kan den indeholde en stor mængde kokosvand – faktisk op til 0,5 l, som efterhånden som kokosnødden modnes bliver mindre. Kokosnødden kommer derimod til at indeholde mere frugtkød - altså det faste hvide, som efterfølgende kan rives til kokosmel eller laves til kokosmælk.  

Kokosmælk er meget anderledes end kokosvand i både udseende, smag, konsistens og anvendelsesmuligheder, og du må derfor ikke forveksle kokosmælk og kokosvand.  

Hvorfor er kokosvand sundt?

Kokosvand kan nydes som en lækker drik, der har et lavt indhold af frugtsukker og kalorier, når man sammenligner med almindelig juice, iste, saftevand og sodavand. Derfor kan kokosvand være dit nye alternativ, når du gerne vil nyde en kold og læskende drik.  

Kokosvand – eller kokosjuice, som det også kaldes, har desuden et højt indhold af B-vitamin, C-vitamin, kalium, magnesium, fosfor og elektrolytter.

Efter en hård træning, kan du have brug for at få fyldt dine depoter godt op, og især væskebalancen skal genoprettes, hvis du har svedt meget under træningen. Når du sveder, mister du også mange næringssalte.
Kokosvand kan med sit høje indhold af elektrolytter bidrage til elektrolytbalancen (saltbalancen), så du sikrer dig, at du ikke dehydrerer eller er i ubalance efter en træning.

Der er nærmest intet fedt i kokosvand, og i kombination med indholdet af vitaminer og mineraler, er kokosvand blevet kendt som naturens energidrik. Det er også oplagt at bruge kokosvand som en naturlig sportsdrik, hvor du udelukkende indtager et rent naturprodukt, som har samme gode virkning som almindelige sportsdrikke. 


Sådan kan du bruge kokosvand

Kokosvand er først og fremmest fantastisk lækkert at nyde koldt og rent, direkte som det er. Smagen er en lækker kokos-smag med et strejf af nødder, og den tynde væske minder mest om saft. Du kan med fordel nyde din kokosvand direkte fra køleskabet eller med lidt isterninger i, så den er helt kold.  

Det er også en god idé at have en kokosvand med i træningstasken, så du kan nyde både den gode smag og de gode virkninger fra kokosvandet lige efter din træning.  

Du kan blande kokosvand i din smoothie fremfor vand for at få et twist af kokos og ekstra tilførsel af næringsstoffer. Faktisk kan du bruge kokosvand som en erstatning for vand eller mælk i rigtig mange opskrifter, hvor du gerne vil få lidt flere vitaminer og mineraler med, eller hvor smagen kan piftes lidt op som fx pandekager, is eller bagværk.  


Køb kokosvand hos Med24.dk

Her på siden kan du finde kokosvand i forskellige størrelser, så du både kan have kokosvand med på farten samt have en større dunk derhjemme. De smarte kartoner med 330 ml fra Aqua Verde og MyCoco er perfekte til at have i tasken som du normalt ville have en vandflaske med. De lidt større kartoner indeholder enten 500 ml eller 1 liter, og de kan holde sig friske og gode i lang tid i uåbnet tilstand og bare skal opbevares i køleskabet, når du har nydt den første tår.  

Gå til top - Med24.dk

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?