Procedure for narkotest - undgå manipulation

Procedure for narkotest - undgå manipulation

For at skjule et misbrug er der desværre en del personer som forsøger sig med manipulation, når der skal foretages en narkotest. Manipulation med narkotest kan ske på flere måder. Vi har nedenfor beskrevet nogle af de mest anvendte metoder til manipulation af narkotest. Vi har endvidere angivet nogle af de forholdsregler man bør tage under testproceduren, for at minimere risikoen for manipulation med narkotest.Narkotest

Manipulation med urinprøven
Manipulation med en narkotest kan for eksempel ske ved at personen drikker meget væske inden de skal testes, hvorved urinen fortyndes og koncentrationen at det pågældende stof derved kommer ned under den grænseværdi der testes efter. Urinprøven kan også fortyndes ved at der hældes vand direkte ned i urinen.

Også påvirkning af urinprøvens PH-værdi kunne føre til et (falsk) negativt resultat. Der er mange let anskaffelige tilsætningsstoffer, som kan påvirke PH-værdien. Blandt de mest almindelige er sæbe, rengøringsmidler, bagepulver, gær, mm. På visse udenlandske hjemmesider er det også muligt at købe "produkter" som i mere eller mindre grad kan sløre misbrugsstoffer i urin og derved påvirke en narkotest.

Endeligt ser man eksempler på at personer der skal testes anvender andres urin eller andre væsker (f.eks. æblejuice), der minder om urin.

Sådan minimerer man risikoen for manipulation
For at undgå manipulation med narkotest bør man følge nogle faste rutiner, som i videst muligt omfang minimerer risikoen for at den person der skal testes påvirker urinprøven/resultatet.

Nogle af de procedurer man bør overveje er følgende:

  • Fortæl aldrig hvornår en person skal testes. Hvis en person ikke er forberedt på at skulle testes, minimeres risikoen for manipulation væsentligt.
  • Personen der skal testes må ikke have drukket store mængder væske inden der skal testes, da urinen derved bliver fortyndet med et negativt resultat til følge.
  • Sørg for at der ikke er sæber, etc. i det rum hvor personen skal afgive urinprøven.
  • Undgå, at der er en håndvask i rummer hvor personen afgiver urinprøven - alternativt bør den afdækkes.
  • Fjern overtøj fra personen og konstater, at personen ikke har skjulte væsker eller lignende på sig.
  • Hold øje med personen under hele testforløbet, herunder ved afgivelsen af urinprøven (herved sikres at den ikke fortyndes med vand, tilsættes sæbe, etc.)
  • Bed personen om at vaske hænder og skylle dem grundigt inden afgivelse af urinprøve
  • Kontroller farve og temperatur på urinen (en frisk urinprøve skal have kropstemperatur)
  • Spørg til eventuelle lægemidler personen har indtaget inden for de seneste 14 dage.
  • Kontroller PH-værdien af urinprøven
Fri fragt over 499 kr.
Med DAO/GLS PakkeShop
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.