Priser på håndsprit - Hvorfor er de så høje?

Tilbud på håndsprit

Corona-situationen påvirker markedet for håndsprit

Vi får en del henvendelser fra kunder om hvorfor priserne på håndsprit er væsentligt højere end normalt, herunder om vi udnytter Corona-situationen til at score nogle høje avancer?  Det gør vi IKKE.  Tværtimod. Vi gør alt vi kan for at holde priserne nede. Med de voldsomme prisstigninger har vi dog forståelse for de kritiske spørgsmål og undren over vores priser på håndsprit og derfor giver vi nedenfor et lidt uddybende indblik i situationen på markedet. 

Voldsom stigning i råvarepriserne til produktion af håndsprit

Lige før og særligt efter Corona-virus kom til Danmark har vi oplevet en voldsom stigning i priserne på håndsprit. Dette skyldes at der stort set i alle led i "kæden" er skruet op for priserne.  Råvarerne (ethanol, glycerin mm) er steget i pris og prisen på emballagen er steget, hvis det overhovedet er til at skaffe. 

En af vores lokale kollegaer, som er blandt de virksomheder i Danmark der har tilladelse til at producere håndsprit, udtalte til avisen Nordjyske: "For eksempel kostede et kilo glycerin 20 kroner for en måned siden, for 14 dage siden kostede det 86 kroner, og prisen bliver ved med at stige". Han vurderer, at nogle råvarer koster næsten fem gange mere nu, end hvad de gjorde inden coronakrisen!

Hvad gør I for at holde priserne på håndsprit nede?

Som det "sidste led" i kæden ud til forbrugeren har vi meget svært ved at påvirke priserne. Vi gør det vi kan for at holde slutprisen nede ved at sortere (kraftigt) i de mange tilbud på håndsprit vi får og takke NEJ til rigtigt mange. Billedet ovenfor er et konkret eksempel på hvad vi bliver tilbudt. Og det er endda i den lave ende. Prisen er eksklusiv moms. Dvs vi skal give 61 kroner inklusiv moms for 100 ml. Vi takkede pænt nej!

Vi forsøger endvidere i videst muligt omfang at købe direkte ved de producerende virksomheder. Her er produktionen imidlertid i et væsentligt omfang reserveret til det offentlige og kun en lille del af produktionen må sælges til sådanne virksomheder som os/den almindelige slutbruger. Dette er helt forståeligt. 

Hvornår bliver priserne på håndsprit normale igen?

Lige nu er der tale om dagspriser og vi oplever også at aftalte priser bliver ændret. Og priserne er i det hele taget stigende, desværre. Men vi håber på at der med den øgede produktion hen over de næste måneder vil ske en normalisering. Og indtil da vil vi gøre vores bedste for at holde priserne så langt nede som muligt og tilbyde den håndsprit der er i markedet til de bedst mulige priser. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.