Digitalt termometer

Har du brug for at få målt dit barns kropstemperatur? Det er altid godt at have et digitalt termometer liggende i tilfælde af, at dit barn (eller familiens andre medlemmer) bliver ramt af feber, mulig inflammation eller sygdom. Hos Med24.dk kan du købe digitale termometre fra kendte mærker som Beurer, Braun og ValMed!

Hvorfor er kropstemperaturen vigtig? | Typer af digitale termometre | Kundefavoritter 

34 Produkt(er)

Hold øje med kropstemperaturen

Hvis et af familiens medlemmer er ramt af sygdom, kan det være en god idé at holde øje med kropstemperaturen. Her er et digitalt termometer en smart genstand at have i huset. Med et digitalt termometer kan du nemlig hurtigt og nemt få et meget nøjagtigt indblik i dig eller dit spædbarns tilstand.

Hvorfor er kropstemperaturen vigtig?
Kropstemperaturen er essentiel, når man skal vurdere om en person er ramt af en infektion, virus eller sygdom. Det er især vigtigt at holde øje med spædbørn og mindre børn, idet de små størrelser er knapt så tolerante overfor afvigende kropstemperaturer. Du bør altid kontakte børnelægen eller egen læge ved flere korrekte målinger af en for høj eller lav kropstemperatur.

Den normale kropstemperatur ligger omkring 37°C (plus-minus 0,5 °C). Vær opmærksom på, at den normale kropstemperatur blandt andet afhænger af stedet, du foretager en måling. Kropstemperaturen varierer fra 37,1ºC i endetarmen til 36,6ºC i øret og 36,4ºC i munden.

Det er helt almindeligt, at kropstemperaturen: 

  • Er lavere lige når man står op
  • Er forhøjet omkring ægløsning
  • Er forhøjet efter fysisk aktivitet
  • Varierer fra morgen til aften
  • Varierer fra alder og køn

Vær opmærksom på feber

Definitionen af feber ændrer sig med alderen. En voksen kan blandt andet “tåle” høje kropstemperaturer bedre end et barn. Når et barn har feber, formodning om inflammation i kroppen eller en kropstemperatur under det sædvanlige, bør lægen altid kontaktes.

Man kan som bekendt nedsætte feber med smertestillende håndkøbslægemidler. Hos Med24.dk kan du finde smertestillende både til børn og voksne. Det er dog først og fremmest vigtigt at finde årsagen til ændringen af kropstemperaturen.

Hvornår har man feber?
Feber er defineret som en temperatur over 38°C målt rektalt – dette er den mest pålidelige målemetode. Børn har større tendens til feber end voksne. Ved forkølelse er det meget almindeligt, at man i de første dage har en kropstemperatur omkring 39 - 40°C.

Hvor ofte skal man måle temperaturen på en med feber?
Almindeligvis måles temperaturen én gang hver anden time. Såfremt målingen ikke stemmer overens med personens tilstand, er for lav eller høj, bør du gentage målingen 3 gange med 15 minutters mellemrum. Er målingen atter for høj eller lav, bør lægen kontaktes.

Inden du foretager din måling
Når man skal have kropstemperaturen målt, bør personen og termometret holde sig i en stabil rumtemperatur i ca. en halv time inden målingen foretages. På denne vis kan du få det bedste resultat.  

Typer

Et digitalt termometer kan måle kropstemperaturen på voksne og børn. De findes i forskellige udgaver og typer, som blandt andet kan måle temperaturen:

  • I øret
  • Rektalt (i endetarmen)
  • I munden
  • I armhulen
  • På panden (huden)

Der anbefales altid rektal måling til spædbørn mellem 0-6 måneder, da denne målemetode er mest præcis og pålidelig for alle aldersgrupper. Måler man blandt andet i armhule og mund, vil målingen være mere upræcis.

Det anbefales desuden, at du altid læser brugsvejledningen for det enkelte produkt inden brug. Her fremgår den nøjagtige måde, hvorpå du kan nå frem til et sikkert resultat.  

De populære produkter

Braun Thermoscan 7 Øretermometer. Med ThermoScan 7 får du et infrarødt digitalt øretermometer, som kan anvendes til hele familien. Termometret giver en sikker og hurtig temperaturmåling i samarbejde med en alder-præcisionsteknologi, som hjælper med at fortolke resultatet. Braun Thermoscan har deslige en hukommelsesfunktion for hele 9 målinger!

Braun Thermoscan Linsefiltre. Dette er ekstra linsefiltre/linsebeskyttere til Braun Thermoscan termomtret. Ved at anvende et nyt linsefilter ved hver måling, kan du sikre en optimal hygiejne.

Beurer FT 15 Digitalt Ekspres termometer. Dette termometer garanterer en hurtig og komfortabel temperaturmåling af spædbørn. Det kan både anvendes rektalt, oralt samt i armhulen med sin fleksible spids. Beurer FT 15 angiver en præcis måling efter blot 10 sekunder, den er udviklet uden glas og kviksølv samt er den 100% vandtæt.

ValMed Digitalt termometer m. bøjelig spids. Valmeds digitale termometer er let at anvende, har en høj nøjagtighed på 0,1°C, feberalarm fra 37,8°C samt slukkes den automatisk. Den kan anvendes i munden, armhulen samt rektalt og har en hukommelsesfunktion fra tidligere måling.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.