Modermælkserstatning & Tilskudsblanding

Hos Med24.dk finder du et stort udvalg af modermælkserstatning og tilskudsblandinger til børn af kvinder, der ikke kan eller ikke vil amme. Modermælkserstatning fås til nyfødte fra 0 måneder og tilskudsblanding til babyer fra 6 måneder. Bliv klogere på modermælkserstatning og tilskudsblandinger her. 

Hvorfor bruge modermælkserstatning?Mælkeallergi | Bivirkninger | Tilberedelse

25 Produkt(er)

Hvorfor bruge modermælkserstatning?

Modermælk er bedst for barnet. Fortsæt med at amme så længe som muligt. Rådfør dig med sundhedsplejersken, før du vælger modermælkserstatning eller tilskudsblanding. Hvis et barn ikke får modermælk, skal det have modermælkserstatning - også kendt som MME. Der kan være mange forskellige grunde til, at en mor ikke kan amme sit barn. 

Nogle mødre ønsker ikke at amme, mens der i andre tilfælde ikke bliver etableret en amning, hvor mælkeproduktionen matcher barnets behov. Her kan modermælkserstatning være nødvendigt for, at barnet får nok at spise. 

WHO og Sundhedsstyrelsen anbefaler altid modermælk fremfor modermælkserstatning. Anbefalingen skyldes bl.a. at børn, der får brystmælk i mindst 6 måneder, er mindre udsatte overfor infektioner. Husk altid at tale med din jordemoder, sundhedsplejerske eller læge, hvis du har brug for hjælp og rådgivning i forbindelse med amning eller overvejer modermælkserstatning. 


Forskel på modermælk og modermælkserstatning

Modermælk indeholder alle de rette ting for et barn, ligesom næringsstofferne er i de rigtige mængder. Modermælkserstatning solgt i EU er af høj kvalitet, men indeholder f.eks. ikke de antistoffer, som i modermælk beskytter barnet mod sygdomme. Modermælkserstatning indeholder heller ikke fordøjelsesenzymer, som barnet får gratis gennem modermælken. Du kan derfor ikke helt sammenligne modermælkserstatning med rigtig modermælk. 

Derudover er der forskelle på brystmælk og modermælkserstatning som: 

 • Modermælkserstatninger indeholder ikke enkelte proteiner, som er nyttige for barnet og som findes i modermælk
 • Kolesterolindholdet er højere i modermælk end i erstatninger. Det er positivt for barnet, da kolesterol indgår i udviklingen af hjernen og produktionen af en række hormoner
 • Vitaminer og mineraler er sværere for kroppen at optage fra modermælkserstatning end fra modermælk
 • Modermælkens sammensætning gør, at barnet udnytter det bedre, hvilket ofte betyder en mindre mængde afføring
 • Brystmælk er gratis

Modermælkserstatning til børn med komælksallergi

Almindelig modermælkserstatning indeholder komælksprotein og kan derfor ikke benyttes af børn, som er allergisk overfor komælk. De børn, der har komælksallergi og som får modermælkserstatning, bør derfor få modermælkserstatninger, hvor proteinerne fra komælken er nedbrudt (hydrolyseret) eller fjernet helt. 

Du finder flere former for hydrolyseret modermælkserstatning til børn over 6 måneder, der har komælksallergi i sortimentet. 


Bivirkninger ved modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan give en række bivirkninger. Her ses det blandt andet, at barnet får hård mave, når modermælk udskiftes med modermælkserstatning. I visse tilfælde kan der her suppleres med syrnet modermælkserstatning.  

Børn, der får modermælkserstatning, kan også få bivirkninger som:

 • Øget risiko for refluks
 • Forstoppelse
 • At gylpe mere end tidligere
 • Ondt i maven

Rådfør dig altid med din læge, hvis du oplever, at dit barn får bivirkninger eller symptomer ved modermælkserstatning, som bekymrer dig. Nogle børn er allergiske overfor en særlig modermælkserstatning, hvilket kan give allergiske reaktioner. Der findes heldigvis andre modermælkserstatninger, som du kan skifte til. 


Dosering og tilberedning af modermælkserstatning

Indtil barnet er 6 måneder, vil det udelukkende skulle spise modermælk eller modermælkserstatning. Det er derfor vigtigt, at du tilbereder modermælkserstatning korrekt, så du forebygger forurening med bakterier som salmonella.  

De første 2 måneder af barnets liv bør du tilberede flaskerne fra gang til gang. Efter 2 måneder kan der tilberedes flasker til et døgn af gangen, såfremt barnet er raskt. Vandet til modermælkserstatning bør koges inden brug de første 4 måneder.  

Gode råd til tilberedning af modermælkserstatning

 • Køb ca. 8 flasker, hvis barnet udelukkende skal indtage på modermælkserstatning. Vælg flasker, der er nemme at rengøre med en bred åbning foroven
 • Husk altid håndvask med sæbe og vand, inden du tilbereder et måltid med modermælkserstatning
 • Tør de vaskede flasker af med et rent viskestykke
 • Overhold altid blandingsforholdet mellem pulver og vand. Følg nøje doseringen, så den passer til barnets alder. Hvis barnet er født for tidligt, eller der er andre, særlige forhold, skal du følge sundhedsplejerskens eller hospitalets råd
 • Hvis du er uden for hjemmet, kan det være en løsning at bruge færdiglavet modermælkserstatning på brikker
 • Brug kun rene beholdere og flasker
 • Brug rent, koldt vand, som du koger op - brug ikke varmt vand fra vandhanen
 • Følg fremgangsmåden, som den er beskrevet på pakken
 • Smid altid resterne ud efter et måltid
 • Lav en ny portion til hvert måltid og server straks efter, at den er afkølet til spisetemperatur
pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.