Kinesiologi tape

Se det store udvalg af farvet kinesiologi tape, som benyttes af alt fra topatleter til glade motionister! Den smarte tape kan bruges som støtte til muskler og led på hele kroppen - så længe den er sat korrekt på. Læs mere om hvad kinesiologi tape er, anvendelse og meget her her!

Hvad er kinesiologi tape? | Hvordan virker kinesiologi tape? | Sådan bruger du kinesiologi tape | Ofte stillede spørgsmål

15 Produkt(er)

Hvad er kinesiologi tape?

Kinesiologi tape blev opfundet japanske Dr. Kenzo Kaze i 1973. Han var kiropraktor og havde desuden studeret kroppens bevægelser gennem kinesiologien, der arbejder ud fra en holistisk indgangsvinkel. Det var med denne tilgang til krop og bevægelse, at han skabte kinesiologi tape. 

Kinesiotape er letgenkendelig på grund af det store udvalg af flotte farver. Farver har ingen praktisk funktion – det er kun for udseendets skyld. I modsætning til sportstape er kinesiologi tape så elastisk, at den kan matche din huds elasticitet.  

Kinesiologi tape består nemlig af elastiske fibre, bomuld og lim, der gør det muligt for tapen at klæbe til huden. Limen er udviklet med en hudvenlig formel, men oplever du allergiske reaktioner ved almindeligt plaster, kan du også opleve kløe og irritation ved kinesiologitape.  


Hvordan virker kinesiologi tape?

Hvor sportstape eller leukotape bruges til at fiksere et led, eksempelvis en forstuvet ankel, kan kinesiologi tape stabilisere og støtte uden at nedsætte bevægeligheden.  

Kinesiologi tape er skabt med henblik på at forebygge overbelastninger i væv som muskler, bindevæv, sener og ledbånd. Derudover skal det også hjælpe med at fremme helingen af skader og overbelastning i vævet. Kinesiologi tape kan bl.a.: 

 • Fremme blodcirkulationen
 • Reducere muskel træthed
 • Give moderat styring omkring musklerne
 • Hjælpe med forebygning af skader, smerter og hævelser
 • Øge din yde evne
 • Bruges på alle muskel grupper på kroppen

Fra topatleter til motionister

Mange topatleter begyndte efter OL i Beijing i 2008 at bruge kinesiologi tape. På grund af de positive resultater og den store opmærksomhed, som de farverige tape-mønstre skabte, blev den effektive kinesiologi tape mere udbredt og bruges i dag af mange seriøse motionister til skader eller som forebyggelse af skader. 


Hvordan bruger jeg kinesiologi tape?

Det kræver øvelse at påsætte kinesiotape korrekt. Mange får sat tapen på som led i behandlingen hos en kiropraktor eller fysioterapeut, som kan vejlede til hvordan, du skal bruge tapen derhjemme. 

Ren og tør hud

Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter tapen på tør og ren hud, som er fri for lotion og andre fedtholdige produkter. Derudover kan du med fordel barbere eller trimme hårene i området ned til 1-2 mm, så det ikke gør ondt at fjerne den. Brug ikke kinesiologi tape på sår og søg altid læge ved stærke smerter inden, du påbegynder behandlingen. 

Kinesiologi tape mod ledsmerter eller muskelsmerter

Du kan som sagt benytte kinesiotape til flere forskellige ting, hvor særligt ledsmerter og muskelsmerter er blandt de mest almindelige lidelser. Anvender du kinesiologi tape mod muskelsmerter, skal huden strækkes inden, tapen sættes på. Er det mod ledsmerter, er det tapen, som skal strækkes. 

Søg råd og vejledning ved en professionel

Når du anvender kinesiologi tape er det musklens form og størrelse, som har betydning for, hvor den elastiske tape skal sidde. Placér tapen henover den ømme muskel som et I, Y eller X. Her er det vigtigt, at du ved, hvor musklen starter og slutter, da det er her tapen skal placeres. 

Har du ikke helt styr på dine musklers placering eller er det første gang, du skal bruge kinesiologi tape? Få hjælp af din fysioterapeut, så du ikke kommer til at placere tapen forkert.  


Ofte stillede spørgsmål til kinesiologi tape

Som førstegangskøber af kinesiologi tape kan du sidde med mange spørgsmål om brug og håndtering af tapen. Få svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål her. 

Hvad betyder farverne på kinesiologi tape?

Farver på kinesiologi tape er ren kosmetik og fortæller intet om tapens elasticitet eller størrelse. 

Hvor længe må man have kinesiologi tape på?

Læs altid på det enkelte produkt eller rådfør dig med din behandler, da det kan variere fra mærke til mærke. Generelt taler man om 3 dage før, tapen skal skiftes, men ofte kan tapen sidde på huden i op til en uge uden problemer.  

Kan kinesiologi tape tåle vand?

Kinesiologi tape fra BioVista er vandresistent, så du kan sagtens benytte denne form for tape i svømmehal uden at den falder af eller ødelægges. 

Hvad er forskellen på sportstape, lukotape og kinesiologi tape?

Sportstape fikserer led, hvilket kan holde et skadet led på plads. Kinesiologi tape er meget mere elastisk og virker derfor støttende fremfor fikserende. Leukotape minder mere om sportstape i form af sin styrke og uelastiske egenskaber.  

Hvilken kinesiologi tape er bedst?

Det er svært at sige om en tape er bedre end en anden. Tapens kvalitet har stor betydning for, hvor godt den klæber til huden og om den er nem at påføre. Blandt de mest populære kinesiologi tapes hos Med24.dk finder du Jaspar Kinesiologi Tape. Den elastiske tape kommer i flere farver og måler 5m x 5 cm. 

Hvor kan jeg bruge kinesiologi tape?

Kinesiologi tape kan benyttes på mange forskellige steder på kroppen. Du kan selv tilpasse tapen ved at klippe den til, hvis du køber en rulle, men du kan også finde kinesiologi tape, som er helt klar til brug. Mange er glade for at bruge kinesiologi tape til: 

 • Kinesiologi tape til knæ
 • Kinesiologi tape til skulder
 • Kinesiologi tape til håndled
 • Kinesiologi tape til ankel
 • Kinesiologi tape til lår
 • Kinesiologi tape til ryg
 • Kinesiologi tape til nakke
 • Kinesiologi tape til hælspore

Husk at kinesiologi tape kan kræve øvelse at påføre korrekt og at du derfor kan have brug for vejledning til at tape dine led og muskler op.  

pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.