Endetarmsbesvær

Problemer i og omkring din endetarm kan f.eks. forårsages af hæmorider, revner eller kløe. Læs mere her, om hvad du kan gøre!

6 Produkt(er)

Problemer ved din endetarm?

Mange danskere har på et tidspunkt i deres liv haft problemer i eller omkring deres endetarm, og det er ganske normalt. Ubehag i form af hæmorider er faktisk noget din læge ser ret ofte, så det burde ikke være et tabu at snakke om. Heldigvis kan endetarmsbesvær behandles og forebygges med cremer - ved konstatering af hæmorider er det en god ide at opsøge en læge.

Hvad er hæmorider?

Hæmorider kommer i flere størrelser og du kan både få hæmorider udvendig og indeni endetarmen. De opstår, når slimhinden og venernes vægge i endetarmen bliver skrøbelige. Symptomer på hæmorider kan bl.a. være: 

  • Blødninger
  • Smerter
  • Kløe

Hvem får hæmorider?

Spørgsmålet hvorfor får man hæmorider stilles ofte og det kan f.eks. opstå, hvis du har forstoppelse, er gravid, overvægtig eller løfter tunge ting, da der sker et forøget pres på blodårerne ved endetarmen, som er en af de hyppigste årsager til hæmorider.  

Både mange mænd og kvinder kan opleve problemer med hæmorider og rifter - så hvis du også har oplevet det, er du langt fra den eneste. Det er en ganske almindelig lidelse og forekommer hos mange. De er ofte til stor irritation, da de kan gøre toiletbesøg til en ubehagelig oplevelse med smerter og blødninger. Over 50% af alle danskere oplever at få en form for hæmorider i løbet af deres liv. Heldigvis findes der flere forskellige typer af cremer, som man kan bruge til at lindre irritationerne ved hæmoriderne og sørger samtidig for at desinficere huden, så bakterier ikke spredes. 

Hæmorider hos gravide

Det er meget almindeligt at have hæmorider som gravid. Grunden til at hæmorider er mere hyppige hos gravide er, at i takt med at livmoderen vokser så øges presset på blodkarrene ved endetarmen. Hvis du som gravid oplever hæmorider, bør du rådføre med din læge.


Behandling af hæmorider

Hvis du har problemer med hæmorider, er det normalt at gå til lægen og se på, hvad der kan være årsag til problemet. Den mest hyppige årsag er hård afføring, som kan skyldes dårlige kostvaner. Husk derfor at spise en fiberrig kost og drikke rigelig med væske i løbet af dagen.  

Hæmoride creme

Oplever du ubehag i dagligdagen i form af endetarmsbesvær? Det kan være i form af kløe og svie omkring endetarmen. Så kan du med fordel benytte cremer, som kan lindre dine symptomer.  

Det er ikke muligt at finde hæmoride creme i håndkøb, da det kun er din læge der kan udskrive recepter til behandling af hæmorider. Men der findes dog diverse cremer, der kan lindre dine symptomer på hæmorider. 

Cremerne kan afhjælpe megen af den kløe og svien, du oplever i forbindelse med hæmorider og anden endetarmsbesvær. De er baseret på ingredienser, som køler, fugter, sammentrækker og desinficerer huden. Dermed lindrer cremen irritationerne fra hæmoriderne og gør det nemmere at have en almindelig og komfortabel hverdag.  

Alternativ hæmoride behandling

Udover receptpligtige hæmoride cremer, er der også andre metoder til behandling af hæmorider. Hvis du gerne vil benytte en anden metode til fjernelse af hæmorider, kan din egen praktiserende læge hjælpe med effektive midler til at fjerne dem. Dette foregår oftest ved at binde en elastik stramt om hæmoriden og dermed lukke af for blodtilførslen. Resultatet er at hæmoriden ”dør” og falder af.

Går hæmorider væk af sig selv?

Ja det kan de godt, hvis årsagen, til at de kommer ligeledes forsvinder. Ændringer i din livsstil kan derfor være den mest effektive behandling mod hæmorider.  

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.