Perikon

Perikon er anvendt både som naturlægemiddel, kosttilskud samt til hudpleje. Planten er især kendt i forbindelse med tristhed, modløshed og nedtrykthed.

Hvad er perikon?  | Sådan kan du bruge perikon | Perikon til gravide | Bivirkninger

2 Produkt(er)

Hvad er perikon?

Perikon er en plante med blomster, der vokser i blandt andet Danmark. Der findes mange forskellige slags perikon. Faktisk findes der omkring 560 arter perikon, hvor ca. 15 bliver brugt til naturlægemidler, kosttilskud og i hudpleje. I Danmark har Lægemiddelstyrelsen godkendt enkelte naturlægemidler baseret på perikon til behandling af nedtrykthed. Prikbladet perikon er den mest anvendte form for perikon i forbindelse med naturmedicin. Perikon indeholder bl.a. hyperforin, hypericin og polyphenoler, som menes at være de aktive indholdsstoffer mod tristhed, nedtrykthed og modløshed.

Perikon går også under navnet Johannes Urt og St. Johns Urt.


Kan jeg tage perikon?

Perikon er specielt til dig der lider af modløshed, tristhed og nedtrykthed. Det er til dig gerne vil prøve et alternativ til receptpligtigt medicin. Hvis du er i tvivl om hvorvidt Perikon er den rigtige løsning for dig, opfordre vi altid til, at du kontakter din læge med henblik på en samtale omkring din tilstand.


Perikon, gravide og ammende

Som gravid bør du undgå indtag af perikon, da man endnu ikke kender til eventuelle forsterskader. Nogle undersøgelser viser, at perikon udskilles i modermælken og gives derved videre til det ammende barn. Du bør derfor ikke indtage perikon under amningen. Det er vigtigt at kontakte din læge hvis du oplever tegn eller føler dig trist og nedtrykt.


Perikon og lægemidler

Vi anbefaler ikke at du anvender Perikon hvis du tager nedenstående lægemidler, da perikon kan nedsætte eller øge effekten af visse lægemidler:

  • P-piller
  • HIV-medicin
  • Epilepsi medicin
  • Blodfortyndende medicin f.eks. Warfarin
  • Medicin mod kræft f.eks. Irinotecan

Bivirkninger ved perikon

Mavegener, træthed, mundtørhed, svimmelhed og uro er det mest kendte bivirkninger ved perikon.

Langtidsbivirkninger ved brug af perikon kendes ikke. I meget store doser kan perikon medføre fotosensibilisering. Fotosensibilisering betyder, at du bliver meget følsom overfor solen. Du vil hurtigt blive solbrændt og have besvær ved at opholde dig ude når solen står højt. Hvis du oplever lignende tegn er det vigtigt at du kontakter din læge.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.