Lecithin

4 Produkt(er)

Lecithin – din kilde til sunde fedtsyrer

Er du i tvivl om, hvad lecithin er for en størrelse, og hvad det er gavnligt for? I det følgende kan du blive klogere på, hvorfor de sunde fedtsyrer er livsvigtige for din krop og dit helbred – og hvorfor du måske med fordel kunne overveje det som kosttilskud i din hverdag. Her på Med24 finder du et nøje udvalgt sortiment af forskellige gavnlige kosttilskud. Tag et kig og find det kosttilskud med lecithin, der passer til dig og din krop. Der er nemlig god grund til at tilføre lecithin til din daglige rutine og udnytte de helbredsmæssige virkninger, som dette stof giver dig.


Hvad er lecithin?

Lecithin er en del af en gruppe stoffer, man kalder fosfolipider - lipid betyder fedtstof. Lecithin hører til et af de vigtigste, da det indgår som byggesten i cellemembranernes opbygning. Lecithin, også kaldet fosfo-cholin, er sunde fedtsyrer og består af to fedtsyrer samt glycerol, fosfat og cholin. Lecithin udvindes som oftest af sojabønner, da de indeholder store mængder af fedtsyren. Lecithin udvindes i nogle tilfælde af økologisk solsikkeolie, som er en bæredygtig kilde samt et vegansk alternativ. Her kan du se de kosttilskud med lecithin, der er veganske. Foretrækker du generelt veganske kosttilskud, kan du se udvalget her.


Hvor og hvordan virker lecithin?

Lecithin er en vigtig fedtsyre, der blandt andet findes i kroppens nerveforbindelser. Stoffet cholin findes i neurotransmitteren acetylcholin, som er nødvendig for, at hjernen og nerverne fungerer optimalt. Foruden hjernen har Lecithin også en vigtig rolle i fordøjelsen. Lecithins funktion er at nedbryde fedt fra kosten samt muliggøre optagelsen af fedtet i tarmen og transporten af fedtstoffer rundt i kroppen. Det er funktioner, der blandt andet har stor betydning for kolesterolbalancen. Generelt virker lecithins evne til at nedbryde fedtlagre i kroppen godt imod både åreforkalkning og leverproblemer, som begge er forsaget af fedtaflejringer. Lecithin spiller derfor en stor rolle i forbindelse med mange af kroppens processer, da behovet for og forekomsten af lecitin er vigtigt.


Lecithin til sportsfolk

Lecithin er særdeles godt for dig, der dyrker sport. Det skyldes blandt andet, at cholin, der som sagt er en del af neurotransmitteren acetylcholin, har til opgave at sende signaler til dine muskler om at bevæge sig. Lecithin bidrager positivt til kroppens fysiske præstationer og er derfor oplagt som kosttilskud til dig, der gerne vil præstere godt i din sport. Cholin-mangel kan føre til betydeligt nedsat præstation, og eftersom at sportsudøvere hurtigere opbruger dette stof, kan det være en fordel at tage lecithin som tilskud.


Vælg det rette lecithin kosttilskud

Lecithin er virkningsfuld i flere forskellige dele af kroppens processer, hvorfor du finder et bredt udvalg af forskellige kosttilskud her hos Med24. Foruden at produkterne har forskellige indvirkninger på kroppen og helbredet, er der også forskellige muligheder for dig, der vil tilføre tilskuddet i din daglige kost. Vælg eksempelvis lecithin granulat, som er et pulveriseret produkt, der både kan indtages sammen med væske, i en smoothie, drysses direkte på yoghurten om morgenen eller bruges i bagværk. Lecithin granulat er oplagt, hvis du ønsker et kosttilskud, du nemt kan inkorporere i dine daglige spisevaner. Sortimentet her hos Med24 indeholder naturligvis også almindelige kapsler med lecithin, som for nogen kan virke mere skånsomme for maven.


Alternative kilder til lecithin

Lecithin findes naturligt i mange af de madvarer, du formentligt allerede har i dit køleskab. Det er blandt andet madvarer som nødder, æggeblommer, blomkål, gulerødder, spinat og kartofler, der er naturlige kilder til lecithin. Derudover findes lecithin også i solsikkeolie og sojabønner, hvoraf kosttilskuddet også ofte udvindes. Så ved dagligt at spise sundt og varieret kan du nemt opnå et højt indtag uden at skulle indtage et kosttilskud. Skulle du alligevel mangle lecithin i din kost, og derfor have behov for et virkningsfuldt supplement, så du kommet til det rette sted! Du finder desuden et stort udvalg af andre kosttilskud på Med24 – tag et kig på dem her. Vælg mellem alt lige fra probiotika og baldrian til ingefær og gurkemeje, som alle er virkningsfulde kosttilskud.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.