Baldrian og Humle

12 Produkt(er)

Baldrian – Beroligende naturmedicin mod søvnløshed

Har du problemer med at falde i søvn, lider du af søvnløshed eller oplever du uro i kroppen ved sengetid? Så skal du prøve Baldrian naturlægemiddel, som virker mod:

  • Søvnløshed
  • Uro i kroppen

Baldrian har været brugt i mere end 1000 år, ja faktisk siden romertiden, som beroligende naturmedicin. I dag er baldrian produkter populære, da de er et godt alternativ til almindelig medicin og særligt fordi de anses som værende ikke vanedannende beroligende medicin fra naturlige planter.

Hvad er baldrian?

Baldrianekstrakt kommer fra roden af valerianeplanten (Valeriana Officinalis). Baldrianrod har i over tusind år været kendt for sine gode egenskaber og brugt som naturmedicin mod søvnløshed, uro i kroppen og endda som bedøvelse. I dag er baldrian godkendt som naturlægemiddel mod søvnløshed og uro af Lægemiddelstyrelsen. Baldrianekstrakt findes i mange forskellige typer af produkter. Blandt de mest populære er baldrian dråber, baldrian piller eller kapsler/tabletter og baldrian te. Det er altså op til dine egne præferencer, hvilket produkt du vælger at købe. Humle, mest kendt fra øl, har ligesom baldrian en beroligende virkning på kroppen. De to urter bliver ofte kombineret for at opnå en bedre effekt mod søvnløshed.

Hvordan virker baldrian?

Hvorfor virker baldrianekstrakt beroligende? Baldrianekstrakt virker ved at hæve hjernens GABA niveau. GABA er en hæmmende neurosignalstof, som i store mængder kan have en bedøvende effekt på hjernen og kroppen. Laboratorieforsøg har vist baldrianekstrakt kan frigøre GABA fra hjernens nerveender og så blokere for at GABA bliver genoptaget i nervecellerne. Alt dette har en sløvende effekt på kroppen og det betyder, at du får en god, rolig nats søvn.

Baldrian dosis

Dosering af produkter varierer fra produkt til produkt og det er derfor ikke til at sige noget generelt om. Det anbefales derfor altid, at du læser indlægssedlen til produktet. På den måde sikrer du, at du indtager den korrekte mængde for det bedste resultat. Der kan være stor forskel på de forskellige produkter. Almindelige kapsler og tabletter har som regel en dosering på 2-4 kapsler/tabletter 3 gange dagligt. Stærk baldrian, som fra Natur-Drogeriet, anbefaler kun 1 kapsel om dagen pga. det ekstrahøje indhold i hver pille.

Vigtigt! Kontakt din egen praktiserende læge for yderlige råd og vejledning om baldrian kosttilskud. Det gælder især, hvis du i forvejen bruger anden form for medicin.

Hvor hurtigt virker baldrian?

De fleste produkter anbefales at tage 30 minutter før, du skal sove for at sikre, at kroppen når at optage de virkende ingredienser.

Baldrian bivirkninger

Baldrian er godkendt som naturlægemiddel og har ingen særlige bivirkninger. Det er også med til at gøre produkterne populære, når man søger hjælp til at slappe af. Mange traditionelle midler mod søvnløshed og uro – som for eksempel sovepiller – har flere bivirkninger som sløvhed morgen efter indtagelse. Dette undgår du med baldrian!

Baldrianprodukter anses generelt som værende ikke vanedannende beroligende medicin. Der er dog på nuværende tidspunkt ikke forsket tilstrækkeligt i virkningen og potentielle bivirkninger ved indtagelse af baldrian over længere tid. Det anbefales derfor, at du kun bruger baldrian i kortere perioder, hvor du lider af søvnløshed.

Forbehold / advarsler

Bil
Det anbefales, at du ikke kører bil eller betjener maskiner, efter du har indtaget baldrian, da det har en sløvende effekt på hjernen, kroppen og reaktionsevnen og det kan påvirke din evne til at betjene bil og maskiner.

Alkohol
Der er endnu ikke påvist en negativ effekt ved at indtage alkohol samtidig med, at du indtager baldrian.

Anden medicin
Baldrian i sig selv har ingen kendt indvirkning på anden medicin. Indeholder produktet også perikon, kan det have negative virkninger på anden medicin. Det gælder især medicin mod depressioner, blodpropper, p-piller, samt visse antibiotika, vanddrivende midler og midler mod AIDS og HIV. Er du i behandling for en af disse sygdomme, må du derfor ikke indtage produkter, som indeholder perikon.
Baldrian er ofte kombineret med humle, citronmelisse eller passionsblomst og det menes ikke, at disse har en negativ indvirkning på anden medicin.
 
Spørg altid din egen læge om der er problemer ved at bruge naturlægemidler, hvis du i forvejen indtager medicin.

Børn eller gravid

Baldrian bør kun indtages af gravide og ammende efter aftale med egen læge. Børn under 11 år bør ikke indtage baldrian.

Har du søvnproblemer, så er disse forholdsregler vigtige:

  • Gå i seng samme tid hver aften og stå op på samme tid hver morgen. Det gør det nemmere for hjernen at finde ud af, hvornår den skal sove.
  • Undgå kaffe og te sent på aftenen. Flere timer efter en kop kaffe eller te, har du stadig koffeinen i dig.
  • Er du B-menneske kan du med fordel begynde at stå op 1 til 2 timer før nødvendigt. Efter nogle dage har du nemmere ved at falde i søvn og kan stå op til normal tid.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.