Skyllemiddel

Nyd blødt og velduftende tøj med skyllemiddel, som blødgør, styrker og kan give dejlig duft til stoffet. Skyllemiddel kan fås både med og uden parfume, men uanset hvilket skyllemiddel du vælger, vil du opleve en lækker følelse af blødt og fint tøj efter vask.

Hvad er skyllemiddel? | Skyllemiddel uden duft | Skyllemiddel og miljø 

2 Produkt(er)

Hvad er skyllemiddel?

Du kan tilsætte skyllemiddel til din almindelige tøjvask, hvor det vil gøre dit tøj, håndklæder og sengelinned dejligt blødt. Faktisk er et af skyllemiddels overordnede formål at forlænge dit tøjs levetid så længe som muligt, så du kan bruge tøjet selv efter mange ganges vask.

Skyllemidlet kan nemlig sørge for, at fibrene i stoffet ikke filtres på samme måde, som hvis det blev vasket uden skyllemiddel. På den måde ser dit tøj nyere ud i længere tid, og du undgår samtidig at det bliver mere modtageligt overfor slid som resultat af de filtrede fibre.  


Få blødt tøj med skyllemiddel

Skyllemiddel er særligt godt til at gøre tøjet blødt og lækkert, så det ikke bliver stift og ubehageligt at have på efter vask. Når du bruger skyllemiddel, lægger der sig nemlig et blødgørende lag på fibrene i tøjet eller stoffet, som derfor får hele klædestykket til at føles dejligt blødt.

Du bør dog undgå at bruge skyllemiddel til svedtransporterende sportstøj og håndklæder, da den svedtransporterende effekt kan blive forringet af skyllemidlet, fordi det bliver siddende i tøjet. Håndklæder og viskestykkers evne til at suge bliver også dårligere, fordi det fedtstof som findes i skyllemiddel, vil lægge sig som en beskyttede hinde over fibrene i stoffet, så vand og fugt ikke kan trænge igennem.

Hvis du stadig gerne vil have bløde håndklæder, kan du i stedet tørre dine håndklæder i tumbleren. Ved at tørre dem i tørretumbleren sikrer du, at de ikke mister deres sugeevne på grund af skyllemiddel, men stadig vil være rare og bløde at tørre sig med. 


Beskyt dit tøjs fibre

Hver gang du bruger dit tøj, bliver der slidt en smule på fibrene i stoffet. Skyllemiddel har en særlig plejende og styrkende effekt på disse fibre, så deres overflade bliver glattere og mindre modtagelige overfor slid og snavs. Når tøjfibrene styrkes, betyder det samtidig, at dit tøjs form, farver og naturlige elasticitet bevares meget bedre, og det derfor vil holde sig pænt og stærkt i længere tid.

Bomuld og syntetiske tekstiler kan desuden have tendens til at blive statisk elektriske ved vask, men ved at bruge skyllemiddel kan du modvirke denne statiske elektricitet. For at undgå tøj, der klistrer ubehageligt til kroppen og giver små stød i løbet af dagen, kan du altså bruge skyllemiddel som en løsning mod statisk elektrisk tøj.  


Duft og parfume i skyllemiddel

Skyllemiddel er som regel kendetegnet ved en behagelig og aromatisk duft, som giver et ekstra pift i forbindelse med tøjvask, og du kan her på siden finde skyllemiddel med sød duft af mandelblomst, mandel og æble. Du har dog også mulighed for at vælge et skyllemiddel uden duft og parfume, som stadig har de blødgørende, beskyttende, styrkende og anti-statisk-elektriske effekter.

Skyllemiddel er i stand til at neutralisere dårlig lugt i tøjet, og efter vask vil skyllemidlet sørge for, at tøjet er velduftende og friskt i længere tid. Det er også altid en skøn følelse at lægge sig i sin seng, når man har vasket sit sengetøj, og ved at bruge skyllemiddel til dit sengetøj, vil det blive endnu blødere og rart at lægge dig til at sove om aftenen i din nyredte og rene seng.  


Skyllemiddel og miljø

Skyllemiddel har i mange medier fået er ry som en rigtig synder når det kommer til miljøet, men både Ecover, Sonett og Ren Logik er blandt de brands, som er gået længst for at sikre en så bæredygtig produktion som overhovedet muligt. Alle emballagerne er miljøvenlige og enten genanvendelige eller fremstillet af genbrugsplast og planteplast.

Alle produkterne er desuden velegnede til veganere, der de ikke indeholder animalske ingredienser eller er testet på dyr. Sonett skyllemiddel er endda certificeret vegansk, og produkterne fra Ecover har certificeringen Leaping Bunny, som betyder, at der aldrig er foretaget tests på dyr.

Skyllemidlerne her på siden er altså fremstillet på den mest miljøvenlige måde, men for at værne endnu mere om miljøet er det også op til dig at følge anvisningerne på pakken, så du undgår at bruge mere skyllemiddel pr. vask, end der er nødvendigt.

Når du vælger at bruge skyllemiddel, bliver dit tøj blødere og mere medgørligt, og det betyder, at du kan spare både tid og energi, da du ikke behøver at bruge tørretumbler eller strygejern i forbindelse med tøjvasken.  


Kan man bruge eddike i stedet for skyllemiddel?

Et gammelt husmoderåd lyder på, at man i stedet for skyllemiddel kan komme 1-2 dl eddike i sin vaskemaskine, når den kører skylleprogram. Eddike kan ligesom skyllemiddel have en blødgørende effekt, men det kan ikke hjælpe med at fjerne statisk elektricitet i tøjet.

Desuden kan du risikere, at dit tøj ikke vaskes ordentligt rent, fordi der løber eddike ned i tromlen og neutraliserer vaskevandet, så hele maskinvasken bliver mindre effektiv. Vær også opmærksom på, at nogle eddiker indeholder sukker eller aromastoffer, som faktisk kan sætte sig i tøjet og give skjolder.

Hvis du vælger at bruge eddike som skyllemiddel, fordi du synes at skyllemiddel for ofte har stærke dufte, kan du i stedet vælge Sonett Skyllemiddel eller Ecover Zero skyllemiddel, som alle er skyllemidler uden duft, der gør dit tøj rart og blødt.


Du kan se alle vores produkter til tøjvask her, hvor du kan gå på udkig i det store udvalg af vaskemiddel, vaskenødder, tørrebolde, pletfjerner, vaskemiddel til uldvask og meget andet. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.