Tørshampoo

Mange kvinder sværger til tørshampoo på travle dage, hvor der ikke er tid til hårvasken. Den smarte spray giver dit fedtede hår nyt liv – helt uden vand eller traditionel shampoo. Du kan blive klogere på hvad tørshampoo er, samt hvordan du bruger det i denne guide! 

Læs mere: Sådan bruger du tørshampoo | Hvilken tørshampoo skal jeg vælge? | De bedste tørshampooer

55 Produkt(er)

Hvad er tørshampoo?

kvinde med mørke hårrøder bruger tørshampoo med24

Tørshampoo er et hårprodukt, der kan rengøre dit hår uden hverken vand eller sæbe. Tørshampoo kommer i en sprayflaske ligesom hårspray, og har en kridtagtig eller pudret konsistens. Den smarte spray er ideel til morgner, hvor håret er begyndt at fedte, eller til festivaler, hvor hårvask er en sjældenhed.

I stedet for at vaske snavs og olie fra håret for derefter at style det med en føntørrer, kan du med en tørshampoo slå to fluer med et smæk: Tørshampooen absorberer det overskydende fedt, så håret ikke længere ser slasket og fedtet ud. Mange tørshampooer giver desuden en flot volume, som ellers kan opnås med en føntørrer. 


Hvordan bruger man tørshampoo?

Du behøver ikke putte tørshampoo i hele håret, som du måske ville gøre med almindelig shampoo. Fokusér på de områder, hvor dit hår virker fedtet og beskidt. For de fleste gælder dette hovedbunden og særligt i skilningen. 

  • Hav tørt hår ved start, deraf navnet tørshampoo
  • Inddel dit hår i mindre grupper, mens du sprayer
  • Spray ned i hårrødderne, hvor dit hår fedter
  • Lad tørshampooen virke i 2-3 minutter
  • Rod håret igennem med fingrene
  • Børst dit hår

Guide: Hvilken tørshampoo skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvorfor man skal vælge én tørshampoo fremfor en anden. En god tørshampoo er den, som passer til både din hårfarve og din hårtype. Mange har desuden også præferencer, når det kommer til parfume i tørshampoo: Nogle er vilde med en frisk eller sød duft, mens andre foretrækker en neutral duft. Nedenfor guider vi dig til hvilken tørshampoo, du skal vælge.
 

Hvilken tørshampoo passer til min hårfarve?

kvinde med mørkt hår i profil smiler med24

Som udvalget af tørshampoo er blevet større, er der kommet flere produkter til særlige hårfarver og hårtyper på markedet. Bliv klogere på tørshampoo til både lyst og mørkt hår her! 

Tørshampoo til mørkt hår 

Mange med brunt hår har problemer med de klassiske tørshampooer, da det hvide pudder ser unaturligt ud ved de mørke hårrødder. Derfor kan du i dag finde tørshampoo med farve som f.eks. Löwengrip Good to Go Light Dry Shampoo For Brown Hair. Denne lette tørshampoo blødgører håret med hjælp fra bl.a. proteinvitaminet B5. 

En anden tørshampoo, der egner sig særligt til brunetterne, er Björn Axén Dy Shampoo Deep Brown. Pigmenterne sørger for en ensartet farve, så tørshampooen naturligt blender ind i dit hår. Denne tørshampoo til mørkt hår var desuden nomineret til Swedish Beauty Awards i 2018, ligesom den er vegansk og uden parabener. 

Tørshampoo til lyst hår 

Langt de fleste tørshampooer er lyse eller hvide i farven, så det er nemt at finde farver, der matcher dig med lyst eller blondt hår. Du kan derfor nemt gå på opdagelse i de mange dufte og egenskaber, som varierer fra tørshampoo til tørshampoo.  

TIP! Har du lyst hår med mørk bund, kan du gøre overgangen fra dine udgroninger mere diskret med en lys tørshampoo. På den måde kan du lysne de mørkere rødder, så dit hår synes mere ensfarvet. 

Transparant tørshampoo til alle hårfarver 

Vil du gerne bevare din helt egen hårfarve, når du bruger tørshampoo? Idun Refreshing Dry Shampoo kan være den rette tørshampoo til dig i så fald. Denne tørshampoo er uden parfume, ligesom tørshampoo pulveret er transparant, så det passer til absolut alle hårfarver. Tørshampooen er desuden silikonefri og svanemærket. 


Hvilken tørshampoo passer til min hårtype?

Et er farven på din tørshampoo, noget andet er, hvordan den opfører sig i dit hår. Bliv klogere på tørshampoo til fint hår, tør hovedbund og meget mere i nedenstående guide.  

Tørshampoo til tørt hår 

Har du problemer med tørt hår, der alligevel fedter i hovedbunden? Gå efter en tørshampoo som er meget let og transparant. På den måde undgår du at få en støvet, hvid hovedbund, som får resten af dit hår til at virke endnu tørre. 

TIP! Har du også problemer med tør hovedbund? Benyt en hårkur beregnet til hovedbunden, så du får optimal pleje og lindrer irritation. 

Tørshampoo til fint hår 

Udover at friske dit hår op er tørshampoo en nem måde at få volume i håret på. Derfor kan dig med fint hår også benytte tørshampoo som et styling tool. Gå efter tørshampooer der giver volume og fylde, så dit fine hår kan få nyt liv. 

Tørshampoo til fedtet hår 

Fedtet hår virker nemt slasket og beskidt, hvilket kan være en gene i hverdagen. Heldigvis er tørshampoo en fantastisk mulighed for at undgå for meget fedt og olie i hovedbunden. Et eksempel er Vichy Dercos Nutrients Detox Tørshampoo, der også er effektiv mod skæl. 


Hvilken tørshampoo er bedst?

batiste dry shampoo med24

Der findes som sagt mange forskellige mærker, der hver især laver gode og effektive tørshampooer. Det er svært at udpege et enkelt produkt, som er bedre end andre, da effekten kommer meget an på din hårtype og din hårfarve. Heldigvis er der lavet adskillige test af tørshampooer, ligesom visse produkter er mere populære end andre. 

Tørshampoo - bedst i test & favoritter

Batiste Dry Shampoo Original er en af de mest populære tørshampooer på markedet, og scorer ofte højt ved bedst i test af tørshampoo. Den billige Batiste tørshampoo er nem at bruge og er effektiv mod fedtet hovedbund. Batiste har desuden et stort udvalg af tørshampooer, der både varierer i duft og volume. 

Maria Nila Tørshampoo er ekstremt populære og er velegnet til den kvalitetsbevidste forbruger. Den patenteret Colur Guard Complex er med til at beskytte hår og hårfarve mod UV-stråler fra solen samtidig med, at tørshampooerne fra mærket er fri for parabener og sulfater. Maria Nila tørshampoo er desuden velegnet veganere, da de er certificeret Vegan. 

Mange frisørers favorit tørshampoo er Lernberger Stafsing Dryclean. Den lækre tørshampoo giver dig nemt et glamourøst look, hvor håret er blødt og fyldigt. Denne tørshampoo er desuden silikone- paraben- og sulfatfri samtidig med, at den efterlader dit hår med en frisk og frugtig duft. 

pil til toppen med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.