Shampoo bar

En shampoo bar er blevet meget populære pga. deres skånsomhed og naturlighed, fordi du bl.a. slipper for plastikemballage, og så får du en masse naturlige ingredienser. Her finder du både veganske, sulfatfrie og velduftende shampoo barer.

Hvad er en shampoo bar? | Hvordan bruger jeg en shampoo bar? | Miljømæssige fordele | Opbevaring 

27 Produkt(er)

Hvad er en shampoo bar?

En shampoo bar er shampoo som et fast stykke sæbe, du kan bruge til at vaske dit hår i. En shampoo bar indeholder ingredienser, som giver dit hår og hovedbund pleje og næring, og så er den også et godt valg for miljøet. Så hvis du gerne vil være fri for plastikemballage og have en høj koncentreret shampoo, er en shampoo bar et rigtig godt valg. Der går heller ikke noget produkt til spilde med en shampoo bar, så du får det mest optimale ud af den.

Du kender allerede de traditionelle sæbebarer, der er blevet brugt til både krops- og håndvask i flere århundreder. Mange siden er overgået til flydende sæbe i plastikbøtter, der i dag fylder på de fleste badeværelser. Det traditionelle sæbehåndværk er alligevel vendt tilbage, og i dag fås et væld af fantastiske hånd- og kropssæber samt shampooer som barer. 

Dette skyldes blandt andet det stigende fokus på affald og hvordan plastikemballage ikke gør noget godt for vores natur. Mange vælger desuden shampoobarer for deres naturlige ingredienser, der giver fylde og næring til håret. Derudover er mange shampoobarer veganske, så du skåner både miljøet og dyrelivet, når du bruger shampoobarer.


Guide – Hvordan bruger du en shampoo bar

Har du brugt flydende shampoo hele dit liv, kan det virke lidt mærkeligt at vaske håret med en fast shampoo. Det er heldigvis ikke svært eller bøvlet, så snart du lige har vænnet dig til en shampoo bar.

  1. Start med at gøre dit hår vådt under bruseren
  2. Gør din shampoo bar våd og gnid den rundt i håret, til det skummer godt
  3. Massér shampoo baren ind i håret og hovedbunden. Brug lidt mere tid på dette end du normalt ville med en flydende shampoo
  4. Skyl håret grundigt og sørg for alt shampoo er ude af dit hår
  5. Gentag eventuelt hårvasken
  6. Afslut med en balsam bar

Miljømæssige fordele ved at bruge en shampoo bar

Der er flere miljømæssige fordele ved at bruge en shampoo bar frem for almindelig shampoo på flaske. Med en shampoo bar undgår du en masse plastik og emballage, da de fleste shampoo barer har minimal emballage.  

Derudover tænker mange ikke over, hvor meget vand som flydende shampoos egentlig indeholder. Her bliver der brugt en masse ressourcer på at transportere noget, som de fleste af os har hjemme i bruseren. Hvis du bruger en shampoo bar, får du en høj koncentreret shampoo, hvor der vil være til langt flere hårvaske end ved en almindelig flydende shampoo, så. 


Hvor længe holder en shampoo bar?

Hvor længe din shampoo bar holder, afhænger af, hvor meget hår du har og, hvordan du opbevarer den. Det er heller ikke alle shampoo barer, som indeholder den samme mængde. Men som udgangspunkt vil de fleste shampoo barer holde til ca. 50 vaske, hvis du har skulderlangt hår. 


Hvordan opbevarer jeg min shampoo bar?

Mange tænker at en shampoo bar eller sæbebar er en stor bakteriebombe, og det kan den også blive, hvis man ikke opbevarer den rigtigt. Men i virkeligheden er det ikke din shampoo bar, som bliver fyldt med baktier. Det er vandet den ligger og søber i, hvis vandet ikke kan rende fra din shampoo bar. Derfor er det vigtigt at du opbevarer din shampoo bar, så den kan blive tør på alle sider, og ikke bliver ved med at være fugtig. 

Opbevar din shampoo bar i en sæbeholder

For at undgå bakteriedannelse er der forskellige måder, du kan opbevare din shampoo bar på. Du kan f.eks. bruge en sæbeholder til den. Med en sæbeholder bliver din shampoo bar hurtigt tør igen, og du undgår derfor også at den bliver blød og fyldt med bakterier.

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.