Type 2 sukkersyge og motion

Type 2 sukkersyge og motion

type 2 sukkersyge og fysisk aktivitet

Flere og flere danskere udvikler type 2 sukkersyge. Mange har sygdommen uden at vide det. Ofte opdages sygdommen ved et tilfælde, eller den opdages først, når komplikationerne til sygdommen melder sig. Motion og bevægelse kan forebygge type 2 sukkersyge, og det kan være med til at regulere blodsukkeret hos personer, der allerede har symptomer på sygdommen.
Insulin hjælper med at transportere sukker ind i cellerne. Ved type 2 sukkersyge er cellernes følsomhed for insulin nedsat. Sukkeret bliver derfor ikke i tilstrækkelig mængde transporteret ind i cellerne, men cirkulerer rundt i blodet.

Ofte er der andre i familien, der lider af type 2 sukkersyge. Sygdommen viser sig oftest først, når folk har udviklet overvægt. Cellernes nedsatte følsomhed kan modvirkes ved fysisk aktivitet, så cellerne igen bliver følsomme for insulin. Risikoen for at udvikle type 2 sukkersyge mindskes med 30 procent, hvis man er fysisk aktiv. Hvis man allerede har fået konstateret type 2 sukkersyge, har fysisk aktivitet en klar gavnlig virkning. Ofte kan sygdommen nærmest forsvinde, hvis man opnår et vægttab og bliver mere fysisk aktiv.

Fri fragt over 499 kr.
Med DAO/GLS PakkeShop
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.