Sveder du? Så har du måske brug for elektrolytter

Når sommervarmen sætter ind, sveder vi meget i løbet af en dag. Dette medfører at kroppen skal arbejde ekstra meget for at opretholde temperaturen på de 37 grader i kroppen.

Elektrolytter er salte  som er en naturlig del af din væskebeholdning.
Når et menneske sveder under fysisk aktivitet det kan både være i forbindele med motion men også i forbindelse med

Hvorfor får vi væske- og salt mangel

Væskemangel opstår når kroppen kommer i ubalance med både væske og salte.
Der skal være en balance imellen det væske der indtages samt det væske der afgives fra kroppen. Det er ikke kun på varme sommerdage at der skal indtages mere væske, selvfølgelig under fysisk aktivitet men også ved sygdom som fx diarre er det vigtigt at tilfører væske til kroppen for ikke at komme i ubalance.

Sveder man rigtig meget vil kroppen også udskille salte fra kroppen. Salt er livsnødvendigt for kroppen og derfor kan det anbefales at blande lidt salt i sin vand. Er man ikke til at drikke saltvand så kan elektrolytter fåes som tabs der kan blandes i vand med diverse forskellige smage.

Helt almindelig mennesker har under normale omstændighder brug for ca. 1 1/2 -2 liter væske om dagen, børn og ældre lidt mindre. Når der er meget varmt kan væskebehovet nemt fordobles derfor er det vigtigt at der tilføres væske til kroppen løbende gennem hele dagen.

Hvad er elektrolytter?

Elektrolytter er salte  som er en naturlig del af din væskebeholdning. Når et menneske sveder under fysisk aktivitet (det kan både være i forbindele med motion men også i forbindelse med almindelige dagligdagsting som arbejde, rengøring og lign) går der elektrolytter tabt gennem den sved kroppen udskiller. Nogle sveder mere end andre og jo mere du sveder jo hurtigere bliver kroppens elektrolytniveau mindre. Når elektrolytbalancen falder har kroppen sværere ved at opretholde væskebalancen.

Der skal være elektrolytter tilstede i kroppen i de rette koncentrationer og niveauet kan både blive for højt og for lavt.

Kroppens primære elektrolytter er:

  • Natrium
  • Kalium
  • Cacium
  • Magnesium
  • Klorid
  • Fosfat
  • Karbonat

Oftest skyldes problemer med elektrolytbalancen når natrium-, kalium- eller calcium-nivauerne er ude af balance, dette kan som regel undgåes ved at væskebalancen opretholdes.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.