Kundeservice
0 varer
Kurv

Stegt kylling med ovnbagte rødbeder

Opskrifter -> Det dansk/franske køkken -> Stegt kylling med ovnbagte rødbeder
 
Til 4 personer
Stegt kylling med ovnbagte rødbeder - og sauce verteIngredienser:
Ca. 550 g kyllingefilet
4-5 mellemstore rødbeder (ca. 450 g)
2 lime
frisk timian

Sauce verte:
frisk basilikum
bredbladet persille
frisk dild
2 fed hvidløg
2 tsk dijon sennep
1½ dl creme fraiche 18 %

olie  
salt og peber 
350 g jasminris

Tilberedningstid ca. 35 minutter 

1. Tænd ovnen på 210 grader. Skræl rødbederne og skær dem i tynde både på ½ cm. Vend dem med saft fra lime, plukket timian og 1 spsk olivenolie. Krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og kom stanniol over. Bag rødbederne i ovnen i 20-25 minutter.

2. Kog risene under låg i 6½ dl let saltet vand i 12 minutter og lad dem derpå trække indtil retten serveres.
 
3 Kom alle ingredienserne til sauce verte i en skål eller gryde og blend dem med 3 spsk olivenolie til en ensartet grøn masse. Spar lidt på hvidløg og sennep, hvis du ikke ønsker en stærk sauce. Rør det sammen med creme fraiche og krydr med salt og peber. Lun saucen (må endelig ikke koge, da den vil skille) eller server den kold til kødet.
 
4. Varm lidt olie på en pande og steg kødet 2-3 minutter på hver side ved kraftig varme. Krydr med salt og peber og server med de ovnbagte rødbeder.
 
Tip: Evt. overskydende sauce kan også anvendes til dip f.eks. med stængler af agurk og gulerødder.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 3598KJ (857 Kcal)
  Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 712 170 20
Kulhydrat 1517 361 42
Fedt 1369 326 38
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 15 kunders bedømmelse
 

 


 

 

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832