Læs om Coenzym Q10 hos Med24.dk

Q10 - Coenzym Q10
Q10 er et hjælpestof, eller co-enzym, som indgår i cellernes ”energifabrikker”, de såkaldte mitokondrier, og er derfor vigtigt for en normal energiproduktion i kroppen. Q10 indgår i mitokondriernes respirationskæde, der danner ATP under forbrænding af fedt og kulhydrater. Q10 har også antioxidative egenskaber. Mennesker kan selv danne Q10, men får det meste tilført med kosten. Q10 findes primært i kød og fisk, men der er også Q10 i nødder, bælgfrugter, spiseolier og visse kornprodukter.

Q10 – anvendelse

Q10 - Hjertesvigt
Studier har vist, at Q10 har en positiv effekt som supplement til øvrig medicinsk terapi, målt på slagvolumen, minutvolumen og ejektionsfraktion.

Q10 – Diabetes 2 og forhøjet blodtryk
Det er i flere undersøgelser vist, at Q10 har en gunstig virkning mod forhøjet blodtryk. Det er især dokumenteret hos mennesker med type 2 diabetes, at Q10 (200 mg om dagen) kan sænke blodtrykket. Q10 sænker også blodsukkeret en smule, og forbedrer karvæggens egenskaber hos type 2 diabetikere, således at karvæggens evne til at udvide sig forbedres. Det betyder formodentlig, at risikoen at få åreforkalkning og udvikle blodpropper nedsættes. Netop disse to tilstande er nogle af de største sundhedsmæssige problemer hos type 2 diabetikere. Læs mere om blodtryk her og blodsukker her. 

Q10 - Angina Pectoris
Studier antyder at Q10 har en afdæmpende effekt på angina pectoris (hjertekrampe)

Q10 - Præstationsfremmende
Q10 har vist sig at kunne forbedre præstationsevne og udholdenhed i mindre studier, herunder på cross country skiløbere. Stoffet anses ikke som doping. Det er ikke med sikkerhed dokumenteret, at Q10 har en præstationsfremmende virkning.

Q10 - Parkinsons
Ifølge et studie kan meget høje doser (1200 mg) forsinke udviklingen af symptomerne på påbegyndende Parkinsons sygdom.

Q10 – bivirkninger ved kemoterapi
Kræftpatienter behandlet med kemoterapi risikerer bivirkninger i form af kardiomyopati. Nogle mener at Q10 kan mindske risikoen herfor, men dette er ikke bevist.

Dosering
Til daglig brug anbefales 10-30 mg, hvorimod der til sygdomsbehandling ofte benyttes væsentligt højere doser (100-300 mg).

Bivirkninger
Q10 har normalt ikke bivirkninger i lavere doser. I doser over 100 mg kan tilskuddet forårsage søvnbesvær samt måske også udslæt, kvalme, mavekneb, hovedpine eller træthed. Man skal endvidere være opmærksom på, at hvis man tager medicin, der skal mindske blodets evne til at størkne, kan Q10 muligvis hæmme behandlingen. Tal derfor med din læge, hvis du får sådan medicin.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?