Puori D-vitamin

D-vitamin er vigtigt for din krops daglige funktion og et underskud af D-vitamin kan have konsekvenser for din krop. Med Puori D-vitamin får du dækket dit daglige behov for D-vitamin. Bliv klogere på dosering, anbefalinger og D-vitamin mangel her! 

Hvad er D-vitamin? | D-vitaminmangel | Hvorfor vælge Puori D-vitamin? | Anbefalinger & dosis

Hvad er D-vitamin?

Vi får langt det meste D-vitamin fra solen og oftest kun lidt fra vores kost. Om sommeren kan du derfor nemt få opfyldt dit daglige behov for D-vitamin fra solens ultraviolette stråler. Vores kroppe er nemlig selv i stand til at danne D-vitamin og lagre det med hjælp fra solen. Opholder du dig med bare underarme, hænder og ansigt i solen en halv time dagligt, vil du oftest kunne få den nødvendige D-vitamin. 

Desværre er vores depoter med D-vitamin ikke nok til at dække behovet om vinteren. Siden solen i Danmark skinner væsentligt mindre i vinterhalvåret, har knap hver 5. dansker har D-vitamin mangel. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen alle børn og voksne over 4 år at tage et tilskud af D-vitamin fra oktober til april. 

Hvad er D-vitamin godt for?

Når du køber Puori D-vitamin er du sikker på, at du får opfyldt dit daglige behov for D-vitamin. Vitaminets indflydelse på bl.a immunforsvaret, transport af kalk samt meget mere, gør D-vitamin til et af de vigtigste vitaminer. 

Puori D-vitamins egenskaber er:

 • D-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion
 • D-vitamin bidrager til en normal celledeling
 • D-vitamin bidrager til et normalt optag af kalk og fosfor samt vedligeholdelse af normalt kalkindhold i blodet

D-vitaminmangel

D-vitamin er ikke et enkelt vitamin, men består af D1, D2, D3, D4 og D5. D-vitamin adskiller sig fra andre, vigtige vitaminer, da netop dette vitamin er svært at få gennem kosten. Er du i tvivl om, hvorvidt du mangler D-vitamin? Du bør derfor søge læge ved mistanke eller symptomer på D-vitaminmangel, så det ved en blodprøve kan påvises eller udelukkes. 

Der kan være flere grunde til, at du har D-vitaminmangel. Først og fremmest vil mange timer indendørs mindske din mulighed for at optage D-vitamin, ligesom at din kost også kan have en lille indflydelse på dit daglige indtag. 

Symptomer på D-vitaminmangel er

 • Muskelsvaghed, f.eks. besvær med at gå på trapper og rejse sig fra en stol
 • Smerter i knoglerne eller rundt omkring i kroppen
 • Prikken i hænder og fødder
 • Mangel på D-vitamin øger risikoen for få knogleskørhed i alderdommen

Hvorfor skal du vælge Puori D-vitamin?

Puori, tidligere PurePharma, startede i 2009 med missionen om, at skabe de reneste og mest effektive kosttilskud til at supplere en sund livsstil. Dette mål har de indfriet med naturlige kosttilskud, der er blandt de mest populære på markedet. De håndsorterede, naturlige ingredienser overvåges under hele udviklingsprocessen, ligesom kvalitet af kosttilskuddene altid er høj. 

Puori D-vitamin er langt fra det eneste kosttilskud, som Puori har skabt. I sortimentet finder du også fiskeolie, kollagen, probiotika samt økologisk proteintilskud. Du kan derfor nemt få dækket mange af dine daglige behov for vitaminer og mineraler med Puori. Kvaliteten af Puori D-vitamin er desuden helt i top. Produktionen er superviseret og cGMP-certificeret, så du er sikret den højeste kvalitet i hver eneste batch. Hvilket produkt skal jeg vælge?

Puoris produkter med D-vitamin har samme indholdsstoffer, herunder kokosolie og fåreuld, som sikrer den maksimale optagelse i kroppen. Forskellen på D-vitaminprodukterne er styrken. Hvor det ene kosttilskud indeholder 10 µg D-vitamin, indeholder den anden 62,5 µg D-vitamin. Begge produkter kan benyttes af børn og voksne over 11 år.  


Anbefalinger og dosis

Som sagt anbefales alle danskere at tage D-vitamin som kosttilskud fra oktober til april. Derudover gælder særlige anbefalinger for visse befolkningsgrupper, som skal være opmærksomme på D-vitaminmangel året rundt.  

Denne gruppe anbefales at tage 10 µg D-vitamin dagligt hele året rundt:

 • Børn 0-4 år (bør indtage D-dråber)
 • Børn og voksne med mørk hud
 • Børn og voksne, der går tildækket året rundt
 • Gravide

Denne gruppe anbefales at tage 20 µg D-vitamin kombineret med 800-1000 mg calcium dagligt hele året rundt:

 • Personer, over 70 år
 • Plejehjemsbeboere
 • Personer med øget risiko for knogleskørhed uanset alder
pil til toppen med24

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.