Overvægt og sodavand

Overvægt og sodavand

En ny engelsk undersøgelse viser, at overvægt og fedme hos børn kan forebygges ved at skære ned på deres indtag af sodavand.

Man har længe haft en formodning om, at et stort indtag af sodavand kan bidrage til udvikling af overvægt, og at en reduktion i indtaget af sodavand kan forebygge udviklingen af overvægt. Det har ikke været egentligt videnskabeligt dokumenteret tidligere, men det er det blevet nu! I et nyt, 12 måneder langt studie fra England med i alt 644 skolebørn i alderen 7-11 år blev halvdelen af klasserne fire gange i løbet af skoleåret undervist i at nedsætte forbruget af sodavand. Desuden blev klasselæren bedt om at gentage budskabet om at drikke vand i stedet for sodavand i løbet af året.

Køb Nupo og andre slankeprodukter hos Med24.dk
Hos med24.dk sælger vi flere forskellige slankeprodukter.  Læs meget mere om vægt og slankning ved at klikke på nedenstående links om vægttab og slankeprodukter.   

- Nupo - veldokumenteret vægttab
- Se alle vores slankeprodukter
- Artikler om overvægt og slankekur
Nupo slankepulver
 

Ved undersøgelsens begyndelse var der var ingen forskel på vægt, højde, taljemål og hvor meget sodavand, børnene drak i de klasser, der modtog undervisningen, og i de klasser, der ikke modtog undervisningen. Ved undersøgelsens afslutning drak de børn, der havde modtaget undervisningen, til gengæld ca. 200 ml sodavand mindre om dagen end  børnene i kontrolklasserne. I de klasser, hvor børnene var blevet undervist, og sodavandsindtaget var faldet, fandtes ingen stigning i forekomsten af overvægt og fedme over de 12 måneder, undersøgelsen forløb, men faktisk et mindre fald på 0,2 %. I modsætning hertil steg forekomsten af overvægt og fedme markant med 7,5 % i kontrolklasserne. Det vil sige, at denne meget fokuserede indsats med henblik på at nedsætte skolebørns sodavandforbrug hindrede yderligere udvikling af overvægt og fedme.

Formand for Ernæringsrådet, professor, overlæge, dr.med. Bjørn Richelsen udtaler: ”Ernæringsrådet har længe interesseret sig for fedmeproblematikken (2) og særligt på, hvordan man kan forebygge fedme blandt børn. På den baggrund er resultaterne fra den engelske undersøgelse meget vigtige. Undersøgelsen viser, at med en enkel og fokuseret indsats, der ikke kræver de store ressourcer, kan udviklingen af overvægt reduceres i skolealderen. Ernæringsrådet vil hermed opfordre den danske folkeskole til at igangsætte lignende initiativer. Undersøgelsen understeger også Ernæringsrådets tidligere anbefaling om at fjerne sodavandsautomater fra skoler, sportshaller samt andre steder, hvor børn og unge i øvrigt færdes meget (2). Fra virksomhedernes side kan man håbe på, at der kommer opmærksomhed på de problematiske reklamer for læskedrikke henvendt til børn og unge, og at producenterne i stedet for vil spille en aktiv rolle med henblik på at beskytte børn og unge mod overvægt og de dermed forbundne problemer.

Kilde: Ernæringsrådet

Med24, Okt. 2008

Fri fragt over 499 kr.
Med DAO/GLS PakkeShop
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.