Overvægt koster leveår

En ny hollandsk undersøgelse viser, at overvægt er en risikofaktor på linie med rygning, når man regner i forhold til tabte leveår. Undersøgelsen, der har fulgt en gruppe 30-49 årige amerikanere fra 1948 til 1990, viser, at overvægtige dør tre år før andre, mens fede mennesker dør gennemsnitligt 6 år før andre.

I løbet af de seneste 15 år er der blevet flere overvægtige og fede danskere, især blandt de unge. Det har en undersøgelse fra Fødevaredirektoratet blandt andet vist.

"Forklaringen er formentligt, at vi bevæger os for lidt i hverdagen som følge af mere stillesiddende arbejde og en mere magelig fritid. Så selv om fedt- og energiindtaget er faldet, så er aktivitetsniveauet formentligt faldet endnu mere. Derfor er udviklingen i fedme nærmest blevet eksplosiv", siger cand.scient i ernæring Jeppe Matthiessen fra Fødevaredirektoratet.

"Den hollandske undersøgelse dokumenterer, at overvægt ikke alene er et spørgsmål om udseende, men på længere sigt udgør en trussel mod folkesundheden. Folk dør simpelthen for tidligt. Det er derfor vigtigt at forebygge danskernes stigende overvægt og fedme", siger Jeppe Matthiessen.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?