Overvægt - Gør det noget?

Hvis du vejer for meget, har du for meget fedt på kroppen i forhold til, hvor meget dine muskler, knogler og organer vejer. Køn, alder og fysisk aktivitet spiller en afgørende rolle for, hvor meget fedt du har. Overvægt øger risikoen for at få forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og kræft. Det gælder især, hvis du er svært overvægtig. Af hensyn til helbredet anbefales det derfor, at overvægtige taber sig.

I Danmark er hver anden mand og hver tredje kvinde overvægtig (BMI 25-30), mens hver tiende voksen er svært overvægtig (BMI over 30).

Er du muskuløs?
Selvom et højt BMI normalt skyldes for meget fedt på kroppen, er BMI i princippet ikke nok til at sige, om overvægten skyldes for meget fedt eller mange muskler. Hvis du er meget muskuløs eller kraftigt bygget og ellers ikke har noget synligt fedt på kroppen, behøver du
ikke bekymre dig over et højt BMI. Det er kun ekstra fedt på kroppen, der er farligt.

Mål din talje
Er du i tvivl, om overvægten skyldes fedt eller muskler, er det en god idé at måle din taljeomkreds. Den vil afsløre, hvor fedtet sidder på kroppen. Fedt på maven (æbleform) ses typisk hos mænd og er mere skadeligt for helbredet end fedt på balder, hofter og lår (pæreform), som ofte ses hos kvinder.

    Mænds taljeomkreds bør være under 94 cm.
    Kvinders taljeomkreds bør være under 80 cm.

Hvis taljeomkredsen er over 102 cm for mænd og over 88 cm for kvinder anbefales det af hensyn til helbredet, at man taber sig.

Din højde minus 100
Træk 100 fra din højde i cm. Så har du et meget enkelt mål for, om din vægt passer til din højde. Er du for eksempel 170 cm høj, bør din vægt helst ikke overstige 70 kilo (170 cm – 100 = 70 kilo). Men ligesom det er tilfældet med BMI, så kan tommelfingerreglen ikke
bruges på alle, fx gravide eller meget muskuløse personer.

Spejlbilleder lyver sjældent
Den mest sikre måde at vurdere, om du er overvægtig, er at se dig selv i spejlet med jævne mellemrum. Så behøver du heller ikke beregne BMI eller måle taljeomkreds for at finde ud af om din vægt er, som den skal være.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?