Om Tea Tree Oil

Om Tea Tree Oil

Tea Tree Oil er en naturlig, æterisk olie, der ved dampdestillation udvindes af bladene fra det australske træ, Tea Tree - officielt kendt som Melaleuca alternifolia. Olien er svampe- og bakteriedræbende, og har den helt unikke egenskab, at den genopretter hudens normale bakterieflora og heler huden uden at skade den normale celle- og vævsvækst

Melaleuca alternifolia vokser i et begrænset område på 50 kvadratkilometer i den nordøstlige del af New South Wales i Australien, et lavtliggende og svampet regnskovsområde omkring Lismore. Det er det naturlige vækststed for træet.
Eksistensen af den antiseptiske olie i Melaleuca alternifolia-træets blade har været kendt i meget lang tid, men blev førstegang officielt registreret som naturlægemiddel i Australien i 1923.

Afdelingen for landbrug i New South Wales blev frontløber for undersøgelser af dyrkningen af Tea Trees. Deres arbejde opmuntrede til flere forsøg på udvikling af plantager, og efter 2 års undersøgelser etableredes den første plantage i begyndelsen af 1980’erne. Med den og introduktionen af flere andre plantager er industrien - i samarbejde med verdens ledende Tea Tree Oil-firma, Australian Bodycare - endelig blevet i stand til at honorere efterspørgslen på Tea Tree Oil, selvom vækstområdet stadig er begrænset.

Tea Tree Oil fra Australian Bodycare er den eneste olie, der har et standardiseret indhold af aktive ingredienser og som der kontinuerligt forskes på.

Tea Tree Oil's virkning

Tea Tree Oil er det stærkeste, naturlige antiseptiske middel, man kender til, og den er effektiv i selv meget lave koncentrationer. Selv en 1% opløsning er nok til at virke antiseptisk.

Desuden ved man nu, at olien er bredspektret, dvs. at den virker effektivt mod størstedelen af alle bakterier, svampe og sporer. Det skyldes, at Tea Tree Oil indeholder ca. 100 forskellige virksomme substanser, der hver især ikke har nogen særlig medicinsk virkning, men hvis indbyrdes sammenhæng virker effektivt på sygdomsfremkaldende bakterier. At olien er bredspektret er også grunden til, at den er virksom mod mange vidt forskellige hud- og slimhindeproblemer. Til trods for, at Tea Tree Oil har været anvendt i over 75 år, er der tilsyneladende ingen bakterier der til dato har udviklet resistens overfor oliens virkemåde.

Se alle Australian Bodycare produkterne her.

Fri fragt over 499 kr.

Med GLS/DAO PakkeShop

14 dages returret

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.