Få mere miljøvenlige vaner i køkkenet

Skrevet af
Læs om tips og produkter til bæredygtige vaner i køkkenet til madopbevaring, rengøring og festlige lejligheder


I vores daglige gang i køkkenet og i forbindelse med indkøb er der rigtig mange situationer, hvor vi bruger miljøbelastende- eller engangs-produkter, som egentlig slet ikke er så svære at erstatte. Vi har her samlet en masse gode og bæredygtige produkter, som du let kan implementere i din hverdag, og som er simple men effektive skridt på vejen mod en miljøvenlig hverdag.  


Sådan opbevarer du fødevarer bæredygtigt

Food Huggers er bæredygtige alternativer til madopbevaring med husholdningsfilm, stanniol og sølvpapir

I forbindelse med madlavningen og opbevaring af fødevarer, bruger vi tit rigeligt med stanniol, husholdningsfilm og fryseposer. Disse produkter kan sjældent genbruges, og derfor giver de en rigtig stor mængde affald, der som regel ikke kan genanvendes. På denne front har du dog mulighed for at gøre en indsats, for der er kommet mange genanvendelige og bæredygtige alternativer på markedet, som lige så effektivt kan bruges til at sikre fødevarerne deres holdbarhed.

Food Huggers er små silikone-”låg”, der kan sættes på frugt, grøntsager, glas og krukker. De er fremstillet af 100% fødevaregodkendt silikone og er naturligvis fri for BPA og phtalater. Faktisk holder Food Huggers dine frugter og grøntsager friske i længere tid, end hvis de var pakket ind i film eller stanniol, da der ikke forsvinder saft og fugtighed fra fødevaren. Du kan finde Food Huggers i sæt af flere forskellige størrelser, og du kan endda vælge avokado-formede Food Huggers, så du nemt kan gemme en halv avokado.  


Bee’s Wrap

Det smarte Bee’s Wrap er en praktisk og bæredygtig måde at pakke fødevarer ind på. Bee’s Wrap er GOTS certificeret økologisk bomuld, der er overtrukket med en blanding af bivoks, jojobaolie og harpiks, som har antibakterielle egenskaber og kan hjælpe med at holde din mad frisk.

Bee’s Wrap er super enkelt at bruge, for det skal bare placeres omkring fødevaren og formes med varmen fra dine hænder. Når du er færdig med at bruge dit Bee’s Wrap, kan det skylles i køligt vand og vaskes med mild opvaskesæbe, før du lægger det til tørre.

Du kan finde Bee’s Wrap i størrelserne S, M, L og XL, og de har forskellige flotte prints. Hvis du ikke kender til Bee’s Wrap, kan det være en god idé at vælge en pakke med flere forskellige størrelser, så du kan finde frem til, hvilke størrelser du har mest brug for. De små størrelser passer nemlig perfekt til at indpakke enkelte stykker frugt og grønt, hvor de større stykker Bee’s Wrap kan bruges til fx skåle, meloner og brød. 

Undgå for meget plastik

Vær god mod miljøet og få bæredygtige vaner i køkkenet - brug genanvendelige eller naturlige sugerør

Sugerør er på verdensplan en af de helt store syndere, når det kommer til plastaffald fra engangsservice, men det er der heldigvis en løsning på. Genanvendelige sugerør er nemlig blevet både holdbare, flotte og lækre at bruge. Hos Med24.dk har vi flere forskellige typer genanvendelige sugerør, så du kan finde sugerør i de materialer, som du bedst kan lide at bruge.

Yummii Yummii laver genanvendelige stålsugerør, der med elegant design er perfekte til selv særlige lejligheder. Sugerørene er slidstærke og kan nemt rengøres i opvaskemaskinen eller med den medfølgende smalle rensebørste. Du kan desuden finde sugerørene i forskellige størrelser og design: almindelige lige sugerør på 21,5 cm, korte cocktailsugerør på 12,5 cm og en blandet pakke, hvor du også får to sugerør i buet design på 21,5 cm.


Hav poser med, når du handler

Vær god mod miljøet og få bæredygtige vaner i køkkenet - brug genanvendelige poser, når du handler brød, grøntsager og frugt

Hver gang vi køber frugt og grønt i supermarkedet eller brød og bagværk hos bageren, får vi varerne med i engangsemballage – oftest i plastik. Derfor kan du med fordel medbringe dine egne poser og net, når du handler, så du mindsker forbruget af plastikposer. Til det formål har Bag Again både frugtposer, brødposer og en pose til diverse tørvarer.

Alle poser og net er fremstillet i 100% GOTS certificeret bomuld, hvilket vil sige, at fremstillingen af posen og dyrkningen af bomulden er sket under ordentlige forhold og uden brug af pesticider. Frugt- og grøntsagsposerne findes i 2 forskellige størrelser, så du både har en til blandet frugt og grønt og en til færre og mindre varer som fx nødder, lime eller til at tage med i madpakken. Brødposerne fra Bag Again kan foldes sammen til en lille størrelse, som du nemt kan have med i lommen, når du går til bageren. Hvis din brødpose er blevet beskidt, kan du vaske den skånsomt ved 30 grader, men som regel er det nok bare at ryste den fri for krummer, før den er klar til brug igen. 


If you care - miljøvenlige køkkenprodukter

Til de mange daglige engangs-produkter, som vi bruger i køkkenet, kan du fra If You Care finde mere bæredygtige alternativer, der er fremstillet af særligt udvalgte materialer og med stor hensyntagen til miljøet.

Deres papir- og pap-produkter består af ubleget papir og træ fra bæredygtigt skovbrug, der er FSC-certificeret. Ved at undlade at blege papiret men bevare den naturligt brune farve, spares der en masse energi ved produktionen, som bliver mere bæredygtig og har et mindre CO2-aftryk.

Deres produkter omfatter også stanniol eller sølvpapir, der er fremstillet af 100% genbrugsfolie, hvilket har betydet en energibesparelse på hele 95% under produktionen. Faktisk kan genbrugsfolien sagtens bruges igen, hvis du sorterer den sammen med andet aluminiumaffald.

Udover alufolie kan du finde både bagepapir, bage- og muffinforme, kaffefiltre, svampeklude, affaldsposer, genanvendelig køkkenrulle og små poser til madindpakning blandt det brede sortiment fra If You Care, så du kan bruge diverse køkken- og husholdningsartikler af høj kvalitet med ekstra omtanke for miljøet. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.