Stofmundbind

Ved at bruge stofmundbind kan du beskytte dig selv og andre nemt og billigt. Du behøver ikke gå på kompromis med hverken kvalitet eller udseende, ligesom du kan få et væld af forskellige varianter! Læs meget mere om brug af stofmundbind og udforsk udvalget her!

Populære genanvendelige mundbindHåndtering af stofmundbind | Alternativer til stofmundbind

Stofmundbind

Et stofmundbind er, som navnet antyder, et mundbind lavet af stof i flere lag. Mundbindene er ikke-kirurgiske/medicinske og kan bruges flere gange. Et stofmundbind bør være tætvævet og forsynet med elastikker, så det dækker både næse og mund.  

Hvorfor bruge genanvendelige mundbind?

Mange vælger at bruge stofmundbind i stedet for engangsmundbind. De kan nemlig både være billigere på sigt, nemmere at håndtere og lettere at få fat i. Disse mundbind er genanvendelige og kan bruges flere gange. Du slipper derfor også for den store mængde affald, som engangsmundbind bringer med sig ved dagligt brug.  


Køb stofmundbind fra populære mærker

Læs mere om de mest populære vaskbare mundbind her. Du finder flotte og komfortable designs.

SL Labs genanvendelige stofmundbind - test af filterevne

SL Labs har fremstillet genanvendelige stofmundbind i både sort og hvid. Derudover finder du flotte vendbare mundbind med søde motiver. Bruger du en eller flere af de genanvendelige stofmundbind fra SL Labs, er det vigtigt, at du ved, at der ikke er tale om medicinsk udstyr eller personlige værnemidler. For at kunne indgå i disse kategorier, skal produktet være CE-mærket. Denne mærkning er din sikkerhed for, at udstyr der bruges til at diagnosticere, forebygge, lindre og behandle sygdomme eller handicap er sikre og lever op til alle standarder. 

Stofmundbind er bedre end intet mundbind

Dette er dog ikke ensbetydende med, at genanvendelige stofmundbind ikke er værd at bruge. Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, er et stofmundbind nemlig at foretrække over intet mundbind. For SL Labs genanvendelige mundbind vedkommende er der foretaget en test af filterevnen af Teknologisk Institut. Denne test er ikke akkrediteret men en måde at vurdere materiales filterevne. Her måles stoffets evne til at tilbageholde luftbårne partikler. 

Son of a Tailor stofmasker

Er du mere til et elegant og diskret look, kan du prøve stofmundbind fra danske Son of a Tailor. Mærket er kendt for klimabevidsthed og høj kvalitet, hvilket også ses i de flotte mundbind. Du finder dem både i sort og i navy, så de passer til enhver lejlighed.  

De genanvendelige stofmasker er i 3 lag med justerbar næseklemme. Mundbindet kan vaskes ved 60 grader og bør opbevares i en ren plasticpose inden brug. Du bør vælge Son of a Tailors stofmundbind, hvis du vil passe på dig selv og dine omgivelser uden at gå på kompromis med kvalitet eller udseende. Læs meget mere om Son of a Tailor


Sundhedsstyrelsens anbefalinger: Håndtering af vaskbare mundbind

Håndteringen af genanvendelige mundbind adskiller sig fra brugen af engangsmundbind på flere områder. Begge typer af mundbind skal opbevares rent og sikkert inden brug i f.eks. en lukket pose. Hvor engangsmundbind skal smides ud efter brug, skal du også finde en forsvarlig måde at opbevare dit brugte stofmundbind på, indtil det skal vaskes. 

Du skal nemlig vaske dit stofmundbind efter hver gang, du har brugt det. Derfor er det en god idé at have 5-6 stofmundbind, så du kan have et par stykker med på farten og ikke skal vaske dem hele tiden. Derudover gælder mange af de samme anbefalinger ved brug af stofmundbind som ved engangsmundbind. Du kan læse alt om korrekt håndtering af mundbind i denne artikel.  


Ny dansk standard for stofmundbind - DS 3000:2021

I februar 2021 præsenterede Dansk Standard sammen med blandt andre Forbrugerrådet Tænk en ny standard for vaskbare stofmundbind. Denne standard er ikke et kriterie for at stofmundbind må bruges, ligesom stofmundbind efter standarden heller ikke er underlagt samme, strenge testkrav som CE-mærkede engangsmundbind. 

Standarden er med andre ord blot en en måde, hvorpå du som forbruger kan blive hjulpet til at købe et stofmundbind. Der er forsat ingen særlige krav til stofmundbind, som det ellers ses ved engangsmundbind - blot en række anbefalinger lavet af Sundhedsstyrelsen.

Standarden hedder DS 3000:2021. Alle stofmundbind, som har anvendt standarden ved fremstillingen, har standardens nummer samt filtreringsgrad trykt på mundbindets emballage. Det vil desuden fremgå af produktteksten, hvis et vaskbart mundbind er produceret efter standarden. For at en producent må benytte mærkning DS 3000:2021, skal en række omstændigheder ved produktion og materialevalg være efter standarden.

Vil du læse mere om standarden DS 3000:2021 eller se hele rapporten, henvises du til Dansk Standard, som har stået for udarbejdelsen af standarden.


Alternativer til stofmundbind - stort udvalg af værnemidler

Er stofmundbind ikke noget for dig eller ønsker du blot at have flere former for beskyttelse og værnemidler ved hånden? Hos Med24.dk finder du et stort udvalg af CE-mærkede værnemidler, så du kan passe på dig selv og dem omkring dig,  

Engangsmundbind – type I, type II & type IIR

I kategorien mundbind og masker finder du en lang række kirurgiske mundbind af forskellige typer. Udvalget tæller både type I, type II, type IIR samt FFP2 masker. Alle disse mundbind er CE-mærkede og fra importører registeret hos Lægemiddelstyrelsen. De lever desuden op til alle krav, der stilles, i forbindelse med flyrejser, ophold i lufthavne mm. Du finder mundbind i både standard pasform samt mundbind designet specielt til børn. 

Du kan læse meget mere om mundbind til børn eller læse mere om forskelle på stofmundbind og engangsmundbind i vores store artikelunivers. Visirer

Visirer er det perfekte alternativ til både genanvendelige mundbind og engangsmundbind, hvis du skal bruge værnemidler en hel arbejdsdag. Ansigtsvisiret beskytter mod stænk og sprøjt og er desuden CE-mærkede. Visirer er meget behagelige at have på og kan benyttes af folk med briller. Se også vores smarte mundvisir.

Andre værnemidler

Hos Med24.dk finder du også værnemidler som håndsprit og engangshandsker i bl.a latex, nitril, bomuld og vinyl. Disse produkter kan bruges til at beskytte dig selv mod vira og bakterier. Du kan finde hele udvalget værnemidler i kategorien og læse alt om værnemidler i vores artikelunivers.

pil til toppen med24

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?