Prima test Borrelia skovflåt - 1 test

Prima test Borrelia skovflåt - 1 test
Se alle produkter fra Prima-test
Varenummer: 36404

Produktbeskrivelse

Prima test Borrelia skovflåt hjemmetest for påvisning af infektion med Borrelia i blodet

Har du for nyligt opdaget et flåt bid? Så er det altid en god idé at blive testet for Borrelia. Primatest Borrelia skovflåt test anbefales til alle der blot har den mindske mistanke om smitte efter et opdaget flåtbid.

Symptomer ved Borrelia

Oplever man rødmen eller udslæt typisk efterfulgt af feber, er dette typisk en indikator for, at man er smittet med Borrelia.

Smitte ved Borrelia i 2. stadie kendetegnes ved følgende symptomer:

 • Hovedpine
 • Nakke- og rygstivhed
 • Udstrålende nervesmerte
 • Muskellammelser, typisk i ansigt

I sjældne tilfælde kan disse symptomer blive kroniske, hvis behandlingen ikke er indledt tidligt nok.

Hvad er Borrelia?

Borrelia er en bakterie, som typisk ses i forbindelse med skovflåter. Flåter lever i underskoven og i de tempererede skove, hvor de ved  at bide sig fast i huden på mennesker og dyr kan smitte med borrelia, hvis de er inficeret med denne bakterie. Dog er der kun 1 - 2 % overførsels-risiko ved bid af skovflåter.

Flåterne vil typisk bide sig fast der, hvor huden er tyndest og fugtigt - f.eks. i knæhaserne, armhulerne, lysken eller hårgrænsen. De kan dog sætte sig fast alle steder, og på børn sidder de også ofte på hovedet.

Borrelia smitte er noget der bør tages meget alvorligt, da bakterien kan forårsage alvorlige neurotiske lidelser, samt påvirke nervesystemet.

Anvendelse af Prima test Borrelia skovflåt test

Primatest Borrelia skovflåt testen påviser om der er spor af Borrelia i blodet, ved at man prikker sig med en af de medfølgende nålkassetter, som indsættes i teskassetten. 

Testresultatet er meget nemt at aflæse, og er klar på blot 10 minutter. Påviser testen, at der er spor af Borrelia i blodet, vil testen vise 2 røde streger. Er testen negativ, vil den kun vise 1 streg.

Testen er mest præcis, hvis den anvendes 2- 4 uger efter formodet flåtbid. I dette interval kan borreliatesten bedst spore, om der ses dé antistoffer i blodet, som immunforsvaret frigiver, hvis det detekterer Borrelia bakterien.

Ved positivt testresultat bør læge kontaktes for yderligere udredelse og behandling. Er testresultatet negativt, selvom man oplever symptomer, bør læge også kontaktes.

Det er vigtigt at man ALTID læser den medfølgende brugsanvisning før man begynder testen.

Testsikkerhed på 93%

Produktet indeholder

 • Dansk brugsanvisning
 • To sterile nålkassetter til at tage blodprøve med
 • En plastikpippette
 • Dråbeflaske med 1 ml fortyndende væske
 • Testkassette
 • En anti-fugtpose
 • 1 stk. renseserviet

Forebyggelse af flåtbid

Man kan forebygge symptomerne ved flåtbid ved at fjerne flåten hurtigst muligt fra kroppen - smittefaren er minimal, hvis flåten fjernes indenfor 24 timer. Derudover bør man altid være opmærksom på flåtbid i de mest udsatte områder efter en tur ude i naturen.

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.