Kokosolie - Velsmagende og plejende

Som tommelfingerregel kan kokosolie anvendes de steder/der du ellers plejer at benytte smør eller olie. Du kan blandt andet bruge det til stegning samt bagning. Kokosolie kan derudover anvendes til rigtig mange ting indenfor personlig pleje og skønhed.

Hvad er kokosolie? | Hvad bruges kokosolie til? | Skal jeg vælge med eller uden smag? | Hvilken kokosolie er bedst? 

19 Produkt(er)

Hvad er kokosolie?

Kokosolie udvindes af kokospalmen, og findes på flere forskellige former. Det er blandt andet kendt som raffineret kokosolie samt uraffineret kokosolie. Størstedelen af kokosolier er baseret på kopra, som er det tørrede kød hos kokosnødden.

Uraffineret kokosolie er derudover også kendt som jomfru kokosolie, der er den reneste form af olien. Er du på udkig efter en kokosolie på en meget ren form, bør du altid lede efter en koldpresset kokosolie – gerne økologisk kokosolie, da disse igennem bearbejdningsprocessen har beholdt alle de gode næringsstoffer.

Kokosolie er især kendt for dens skønhedsplejende egenskaber, hvortil mange anvender det til blød og glansfuld hud samt hår. Olien vil opnå en mere eller mindre hård konsistens, når den har stået på køl, og vil ellers være en blød eller flydende kokosolie ved stuetemperatur.  

Er kokosolie sundt?

Det har været op til stor debat om kokosolie er farligt at indtage. Som udgangspunkt er kokosolie sundt at anvende på kroppen, pga. dens plejende og fugtgivende egenskaber.
Dog adskiller olien sig fra andre sunde olier ved at indeholde op til 90% mættet fedt. Det bør på baggrund af kokosfedt derfor anvendes med måde i forbindelse med madlavning! Anvendes det som skønhedsprodukt på huden m.m. bør man ikke frygte kokosolien på nogen vis.  

Hvor meget kokosolie om dagen?

Vores daglige fødeindtag bør bestå af 25-30% fedt. Det er anbefalet, at 1/3 af dette er mættet fedt. Spiser du i forvejen fødevarer eller lignende, der indeholder en del mættet fedt som kød, mælkeprodukter og nødder, er der mindre plads til kokosolie, såfremt du vil holde dig indenfor sundhedsanbefalingerne.

Behovet for fedt vil dog variere og afhænge af alt fra køn og alder til sundhedstilstand og dit aktivitetsniveau. 


Hvad bruges kokosolie til?

De mange mættede fedtsyrer, der findes i kokosolie, gør den velegnet til stegning, og gør den ligeledes god til at holde sammen på kager eller konfekt. Samtidig er den fugtgivende, nærende og plejende på huden.

Kokosolie hud

Olien anvendes især til huden bl.a. som kokosolie til ansigt, hænder og fødder samt kokosolie til kroppen, hvor det kan afhjælpe tør hud pga. dens fugtgivende egenskaber. Flere benytter sig også af kokosolie massage, der er en lækker og naturlig vej til forkælelse af dig selv eller din partner. 

Kokosolie hårkur

Flere anvender, ved tør hovedbund, kokosolie som hårkur, hvor kokosolien (ca. 1 teskefuld) påføres i hovedbunden, trækkes ud i håret, lades sidde natten over med et håndklæde om håret, hvor det til slut skylles ud om morgenen. Mange indenfor skønhedsverdenen anerkender kokosoliens effektive egenskaber til at pleje håret og hovedbunden.

Kokosolie i håret er desuden med til at styrke, blødgøre og skabe glans til hårstråene. Husk ikke at bruge for meget eller kokosolie for ofte, da det kan få håret til at virke fedtet! 


Opskrift med kokosolie

Kokosolie er en af de mest varmestabile planteolier, derfor er den også hyppigt anvendt til madlavning, som smør og til bagning. Vi har samlet tre super lækre og sunde ideer til, hvorledes du kan inddrage kokosolie i din madlavning. Nogle af de mest foretrukne kokosolie opskrifter er:

1. Vegansk bananbrød med kokosolie

2. Lækker og sund chokoladebombe med kokosolie

3. Verdens lækreste trøffelkugler med kokosolie 


Skal jeg vælge kokosolie med eller uden smag?

Det afhænger af om kokosolien skal anvendes som en velsmagende ingrediens eller med sin søde og gode duft? Mange vil i kager og ved madlavning foretrække en kokosolie med smag såsom kokosolien fra Oil of Life, der er en koldpresset og 100% økologisk olie. Vil du benytte kokosolie som en erstatning for smør, så er den BioPlanéte Kokosolie mild u. smag helt perfekt!

Er du derimod på udkig efter en kokosolie, der skal anvendes til huden, håret og tænderne vil de fleste foretrække Cosmoveda kokosolie uden smag. Nogle bryder sig heller ikke om kokosoliesmagen i forbindelse med madlavning, og herfor vil denne også være et oplagt valg for dig her.

Om du skal vælge en kokosolie med eller uden smag, er derfor en smagssag, og har ingen betydning for oliens effektive egenskaber. 


Hvilken kokosolie er bedst?

Selvom mange foretrækker kokosolien fra Oil of Life samt Urtekram kokosolie er der desværre ikke et konkret svar på, hvilken olie der vil fungere bedst for dig. Oftest må man prøve sig frem mellem udvalget, inden man finder det rette match.


Køb kokosolie hos Med24.dk

Noget du dog kan vide dig sikker på, er at du altid kan finde et hav af de mest lækre og skønne kokosolier hos Med24 til gode priser og skarpe tilbud! Find din favorit i dag! 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.