Funksjonell Mat Mandelmel Ø - 400 gram

Mandelmel
(3) Se anmeldelser
Se alle produkter fra Funksjonell Mat
Varenummer: 16457

Produktbeskrivelse

Ingredienser
Anmeldelser

Økologisk Mandelmel fra Funksjonell Mat

Mandelmel kan være et godt alternativ for personer, der af den ene eller den anden grund ikke kan eller vil spise hvedemel. Funktionel Mad's fedtreducerede mandelmel er fintmalede, afskallede mandler, hvor 80 % af fedtet er fjernet ved koldpresning. Mandelmel er meget anvendeligt og kan bruges i bagning og madlavning af alle, der ønsker at spise sundt. Det giver blot en beskeden blodsukkerstigning og passer derfor godt til en kost hvor man ønsker at mindske svingninger i blodsukkeret.

Lav glykæmisk mad giver jævnere energi og humør og gør det lettere at holde normalvægten.

Med Mandelmel er det nemt at lave lækkert og næringsrigt bagværk med færre kalorier og kulhydrater.

Funktionel Mad affedtet mandelmel indeholder de samme gode fedtsyrer som mandler, men i mindre mængder. I Mandelmel er over 80% af fedtet fra mandlene fjernet ved koldpresning, for at gøre melet mere bageegnet. Dette gør også, at kalorieindholdet bliver reduceret med hele 53% i forhold til almindeligt mandelmel. Holdbarheden bliver også bedre. Funktionel Mad Mandelmel holder sig i et år ved opbevaring i originalemballagen.

Affedtet mandelmel har et højt indhold af mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og zink. Indholdet af proteiner er også højt, hele 40%.

Alle steder, hvor du bruger mel, kan du også bruge Mandelmel.
Mandelmel opfører sig lidt anderledes end hvedemel, fordi det er fri for gluten. Gluten gør det muligt for gærbrødet at hæve, fordi gluten danner et netværk af små vægge, der holder luft og vanddamp indespærret i dejen. Gluten fungerer også som et bindemiddel i dejen og gør den lettere at arbejde med. I gærbrød kan du erstatte op til 20 procent af hvedemelet med Mandelmel, og du bør da øge væskemængden med ca. 10 %.

Du kan finde en spændende opskrift på boller bagt med mandelmel her.

I andet bagværk kan du erstatte op til 100 % af hvedemelet med Mandelmel, men fordi mandelmelet har et så højt fiberindhold, vil det suge mere væske – op til dobbelt så meget som almindeligt mel. Du bør derfor reducere mængden af Mandelmel til 50-50 % af den oprindelige mængde hvedemel eller øge væskemængden i opskriften. Vær opmærksom på, at bagværk med 100 procent Mandelmel vil hænge dårligere sammen end bagværk med hvedemel.
Et tip er at tilsætte et bindemiddel som FiberHusk eller johannesbrødkernemel.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1530 kj/366 kcal
Fedt 10 g
- heraf mættede fedtsyrer 1 g
Kulhydrater 11 g
- heraf sukkerarter 8 g
Protein 51 g
Kostfibre 13 g
Salt 0 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Ingredienser:

Mandler*

Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk

Allergener:

Mandel

EU økologimærke Debio Øko

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.