Spidskommen

Spidskommen er et lækkert og velkendt krydderi, som mange bruger som en del af madlavningen i hverdagen. Læs om det spændende krydderi her! 

4 Produkt(er)

Spidskommen

De fleste af os kender spidskommen som et krydderi med en sød duft og bitter, jordagtig smag. Oprindeligt stammer spidskommen fra Egypten, men i dag dyrkes spidskommen frø både i Indien, Mellemøsten, Kina og Mellemamerika.  

Spidskommen frø

Krydderiet kommer fra frøene af spidskommen planten, der også kaldes Cuminum Cyminum og er en del af skærmblomstfamilien. I denne familie findes også koriander, persille og dild. En spidskommen plante får en højde på omkring 25 cm, og den skal have et varmt klima for bedst at vokse. Spidskommen frø bliver høstet til efteråret, og de aflange frø har en grønbrunlig farve. Du kan både få fingrende i hele spidskommen frø, eller du kan købe stødt spidskommen frø, der nemt kan anvendes i de mange lækre retter. 


Spidskommen og kommen – hvad er forskellen?

Spidskommen lyder lidt som et andet krydderi kommen, og derfor kan der godt opstå tvivl om sammenhængen mellem spidskommen og kommen. Udover at både spidskommen og kommen er en del af skærmblomstfamilien, så har disse to krydderier intet med hinanden at gøre. Der er stor forskel både i hvilke stoffer de indeholder, og smagen, hvor kommen har en mere skarp smag, end spidskommen har. Derudover vokser spidskommen planten i et varmt klima, mens kommen sagtens kan vokse herhjemme. Du kan altså ikke bruge kommen som alternativ til spidskommen, hvis krydderiet lige mangler hjemme på hylden.  


Spidskommen i mad

Spidskommen er et krydderi, der bliver brugt i et hav af forskellige retter. I Indien, Kina Mellemøsten og Mellemamerika benyttes krydderiet i stor stil til den meste madlavning. Herhjemme benytter vi det mest i retter som hummus, couscous, lammegryde og chili con carne. Derudover er det en fast bestanddel i de fleste karryblandinger. Spidskommen er også et krydderi, der passer godt sammen med andre krydderier som eksempelvis chili eller kardemomme. 


Køb spidskommen billigt hos Med24.dk

Hos Med24.dk kan du finde et udvalg af spidskommen fra forskellige producenter. Vi har både hel spidskommen frø og knust økologisk spidskommen, og du kan nemt få fingrene i spidskommen med vores hurtige og bæredygtige levering. Køb i dag og få leveret lige til døren! 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.