Chia Original Ø - 500 g

1
(1) Se anmeldelser
Se alle produkter fra Original Chia
Varenummer: 23171

Økologiske Chia frø med et stort indhold af Omega-3, kostfibre og proteiner.

  • Perfekt supplement til dit bagværk, anvendes både til rugbrød, hvedebrød og boller.
  • Kan med stor fordel anvendes til glutenfri bagning og glutenfrie brødprodukter.
  • Chia frø indeholder mange nyttige indholdsstoffer. For eksempel indeholder Chia frø 4 gange så mange kostfibre som i hørfrø, 6 gange mere kalk end i sødmælk, 6 gange flere antioxidanter end i broccoli.
  • Chia frø indeholder også flere Omega-3-fedtsyrer end en laksefilet og så har produktet masser af proteiner.

Hvor meget chiafrø må man spise om dagen?

Det anbefales, at man spiser max. 15 gram chiafrø om dagen. Denne anbefaling er sat på baggrund af, at det er den mængde, som blev testet i forbindelse med godkendelsen af chiafrø som ”novel food” i 2009.

Opbevaring

Denne Original Chia ® chiafrø kommer i en smart og praktisk dåse til opbevaring.
Opbevares tørt ved stuetemperatur og uden for direkte sollys.

Chiafrø næringsindhold

Chiafrøenes næringsindhold består af ca. 20% protein, 30 % kostfibre og 30 % fedt. Det lyder måske af meget fedt, men fedtet i frøene består primært af omega 3 og det er derfor den sunde fedt til din krop. Kostfibrene er med til at holde dig mæt i længere tid og bidrager også til at holde din mave i balance. Protein er en vigtig byggesten til vores muskler og chiafrø er derfor en nem måde at få et ekstra tilskud proteiner på.

Chiafrø og vægttab

Chiafrø bliver ofte nævnt i forbindelse med vægttab. Her skal det dog siges, at ingen enkeltstående madvarer kan være ansvarlig for et vægttab. Grunden til chia frø er fantastiske at tilføje til sin kost, er deres høje indhold af vigtige næringsstoffer. Frøenes mange proteiner og fibre er med til at holde dig mæt i længere tid og dermed kan du undgå at falde for usunde snacks til at bekæmpe den hurtige sult.

Er chiafrø godkendt i Danmark?

Chiafrø er godkendt i Danmark som fødevare. Men på trods af at chiafrø er blevet konsumeret i flere tusind år i Sydamerika, blev de små, sunde frø først godkendt som madvarer i Danmark i 2009. Frøene er derfor nu fuldt lovlige at sælge og også at anbefale til brug som ingrediens i anden mad. Chia frøene er dog kun godkendt til et maksimum dagligt indtag på 15 gram. Det skyldes, at det er denne mængde, som er blevet testet. Daglig dosis på over 15 gram har ikke været testet og der foreligger derfor ikke en dokumenteret effekt heraf.

Chiafrø bivirkninger og forbehold

Der er på nuværende tidspunkt ingen kendte bivirkninger ved chiafrø. Spiser du chia frø i rå form – for eksempel som drys oven på din morgenmad – skal du huske at drikke godt med væske ved siden af. Frøenes evne til at suge væske og udvide sig kan give problemer som hård eller træg mave. Bruger du frøene i bagværk eller laver du grød med dem, er der ingen problemer med at frøene udvider sig, da dette sker inden indtagelsen og ikke i maven.

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi

1860 kj / 450 kcal

Fedt

31 g

- heraf mættede fedtsyrer

3,2 g

Kulhydrater

5 g

- heraf sukkerarter

0-1 g

Fibre

36 g

Protein

20 g

Ingredienser:

chia frø hel*

Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk

Oprindelsesland: Sydamerika

Produktets ingrediensliste, næringsindhold og emballage kan blive ændret over tid. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, men tjek altid emballagen på det købte produkt.

EU økologimærke Glutenfri segl Vegan Reg trademark

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.