Light sodavand - Ernæringsrådets udtalelse

Light sodavand - Ernæringsrådets udtalelse

På baggrund af den debat om light sodavand, der har kørt i medierne den seneste tid, skal Ernæringsrådet understrege:

At der i relation til fedmeforekomsten mangler viden om effekten af light sodavand på lagt sigt (år). For at få dette belyst er der behov for grundige langtidsundersøgelser af den vægtudvikling, som light sodavand medfører, sammenholdt dels med sukkersødet sodavand dels med postevand. Samtidig bør det undersøges, om der sker en tilvænning til sødt og dermed en påvirkning af kostvalgene. Det vil give os mere eksakt viden om, hvad der kan anbefales specielt set i relation til, at en af de første opgaver for det  nye Motions- og Ernæringsråd kan blive at udforme en handlingsplan for fedmeforebyggelse hos børn.

Indtil disse undersøgelser er udført, er det nødvendigt at bruge den viden, der allerede er til stede. Ernæringsrådet foreslår derfor, at man primært slukker tørsten i vand. Hvis man vælger sødet sodavand, er det bedre at vælge kunstigt sødet end sukkersødet, da der er meget mindre energi i den kunstigt sødede sodavand.

Indtil videre skal både kunstigt sødet og sukkersødet sodavand betragtes som nydelsesmidler, der ikke bør indtages dagligt.

Det skal pointeres, at Ernæringsrådet ikke har udsendt nogen advarsel om light sodavand men har kommenteret på basis af forespørgslerne fra medierne.

Kilde: Ernæringsrådet

Fri fragt over 499 kr.
Med DAO/GLS PakkeShop
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.