Kundeservice
0 varer
Kurv

Letsprængt kalkun med ovnbagte tomater

Opskrifter -> Det dansk/franske køkken -> Letsprængt kalkun med ovnbagte tomater

Til 4 personer
Letsprængt kalkun med ovnbagte tomater - og krydrede jasminris
Ingredienser:

4 stk kalkun schnitzel ca. 600 g
2 spsk. groft salt
2 tsk. sukker

Kogelage:
7 dl vand
4 stk. laurbærblade
4 fed hvidløg
10 hele peberkorn
6-8 tomater
2 spsk. olivenolie

Ris:
350 g jasminris
10 stængler dild
6 stængler mynte
salt og peber
Tilberedningstid ca. 35 minutter.
 
1. Kog risene 12 minutter under låg i 6½ dl letsaltet vand og lad dem derpå trække.
2. Dup kødet med køkkenrulle. Rør salt og sukker sammen og gnid det ind i kødet. Lad det hvile på en tallerken under alufolie i 10 minutter.
3. Pil og hak hvidløg groft. Vand, laurbærblade, hvidløg, hele peberkorn, tomater og olivenolie kommes i en rumme-lig gryde eller sauterpande og koges uden låg i 10 min.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg derpå kødet i kogelagen og lad det simre under låg i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og lad det hvile således i yderligere 5 minutter.
4. Imens tages tomaterne op og halveres og pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. Bag dem i ovnen i 5 minutter.
5. Snit dild og mynte fint og vend det med de kogte ris. Krydr med salt og peber. Tag kalkunen op fra lagen og server med de bagte tomater og de spændende jasminris.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2488KJ (592 Kcal)
  Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 797 190 32
Kulhydrat 1341 319 54
Fedt 350 83 14
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 12 kunders bedømmelse
 

 


 

 

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832